Friss hírek, információk

A Műegyetem lett a legjobb Budapesten

2015. március 22-én Manchesterben, Barcelonában és Budapesten is futball rangadók sora várta a foci szerető sportbarátok figyelmét.

 

Budafokon, a Munkás Tornaegylet vadonatúj sportcsarnokába várta az MLSZ Budapesti Igazgatósága és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség Budapest legjobb négy egyetemi futsal csapatát.

A négyes döntő ünnepélyes megnyitóját követően az NB2 Nyugati-csoportjában nemrég megmérkőző BME Futsal és a TFSE csapatának elődöntőjével kezdetét vette a budapesti egyetemi futsal bajnokság négyes döntője. A másodosztályú mérkőzéshez képest kiegyenlítettebb első félidőt (1-1) követően, 4-2-es BME győzelemmel, Csernai Gábor tanítványai jutottak a döntőbe. A döntőbeli ellenfél az ELTE-BEAC PPK és a Budapesti Corvinus Egyetem összecsapásából került ki. Egy nappal a döntő előtt a Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság gyöngyösi selejtezőjében is összemérte erejét és tudását a két egyetem csapata, ahol a felek nem bírtak egymással. Ezúttal a jobban védekező BCE diadalmaskodott a hektikusan játszó ELTE-sek felett (5-2), akik a bronz mérkőzésen sem tudtak a TFSE csapata ellen bizonyítani, így csak a negyedik hely jutott az Árendás Tamás vezette ELTE-nek, míg a hat gólig jutó TFSE lett a BEFB 3. helyezettje. A döntőben a korábbi válogatott kerettag Andorka Kristóf kimagasló játékával szoros első félidőt követően 4-1-es BME győzelem született, ahol a Corvinus csapata nagyot küzdve, a végig fölényben játszó BME-vel igazi döntőt játszott.

A rendező MLSZ, budapesti igazgatója Lovász Tamás a díjak átadása előtt beszédében biztosította a résztvevőket a jövő évi folytatásról és a fővárosi szövetség, egyetemi labdarúgás fejlesztése, támogatása iránti elkötelezettségéről. Prof. dr. Kiss Ádám az egyetemi szövetség elnöke elmondta, hogy egyre nagyobb presztízse van az egyetemeken a sportnak és ebben fejlődésben jelentős szerepe van az egyetemi labdarúgás jelentős fejlődésének, népszerűségének is.

A csapatok számára nincs vége a futsal szezonnak, hiszen a MEFOB nyolcaddöntők még csak most következnek, így még számos izgalmas egyetemi összecsapás lesz a budapesti bajnokság őszi folytatásáig.

Szerző: admin Utolsó frissítés: 2015-04-10 13:54:43
Vissza a hírarchívumhoz