Friss hírek, információk

NB2: Öreglaki mesterhármas!

FERENCVÁROS-FISHER KLÍMA – MAFC BME DOCLER AKADÉMIA II.
Spartacus Sportcsarnok, 300 néző
Vezette
: Solymosi, Czene-Joó, Richter

FTC: Gremsperger – Hasenauer, Pirik, Bita, Nagy
Cserék: Boznánszky, Balán G., Bogár, Karacs, Bárányos, Pál, Veperdi
Vezetőedző: Bűcs Zsolt

BME: Papp – Bakay, Varga, Weimann, Balán Z.
Cserék: Apatini, Sivák, Szeghy, Öreglaki, Turnai, Fritz
Vezetőedző: Csernai Gábor László

Gólszerzők: Bárányos (27’), Karacs (27’) ill. Öreglaki (6’, 24’, 40’)

Sárga lap: Nagy G. (27’), Balán G. (30’), Karacs (39’) illetve Apatini (30’)

Piros lap: Karacs (mérkőzés után).

Amire számítani lehetett, az be is következett. Nevezetesen, hogy a BME NBI-es bajnoki szezonvégét követően a válogatott játékosok vissza fognak játszani, ami felborítja az erőviszonyokat és irreálissá teszi a rájátszást.  A mérkőzés első érdekessége az összeállításoknál mutatkozott meg. Testvérpárharc alakult ugyanis ki, a vendégeknél Balán Zoltán volt ott a kezdőben, míg a Fradinál bátyja, Gábor, aki már a második percben pályára került. 
Igazán komoly helyzet nem alakult ki, az első pár percben, majd a 4. percben Öreglaki ziccerénél Gremsperger védett nagyot. Két perccel később azonban nem hibázott a BME játékosa. Bita veszített labdát, Turnai passzát pedig az üres kapuba passzolta Öreglaki ”Golyó”. A félidő első felét az egyetemisták irányították, míg a zöld-fehérek játékát rengeteg pontatlanság jellemezte.
A 11. percben Varga került ziccerbe, de Balán G. óriásit mentett. A ferencvárosi kontrát szöglet követte, ahol az előbb még hátul tisztázó Balán G. kapufát lőtt. Ez volt az első igazán veszélyes Fradi-megmozdulás. A 14. perc lekopírozta a 6.-at. Megint Turnai szerzett a baloldalon labdát (most Bogártól), és ismét úgy passzolt keresztbe, hogy az érkező játékosnak már csak az üres kapuba kellett volna passzolnia a labdát, Szeghy azonban lemaradt az érkező labdáról. A szünet végéig lepergő perceket meddő BME-fölény jellemezte, míg az egész félidőről a „vihar előtti csend” kifejezés jutott az eszünkbe. 
A második játékrész kicsit pörgősebben kezdődött, és hamarosan meg is érkezett a prognosztizált vihar. Az egyik oldalon Bárányos, a másikon Bakay ziccerét fogták a kapusok. A 24. percben három ziccert is kivédett Papp (Pál, Bita és Hasenauer próbálkozott), érett az egyenlítés! Egy kontrából azonban Balán Z. passzolt keresztbe, a hosszúnál megint Öreglaki érkezett, és kettőre növelte a vendégek előnyét. Ha nem is egyenlítés formájában, de nagyon érett a Fradi-gól. A 27. percben Balán G. ívelte fel a labdát Karacsnak, aki nagyot küzdött érte, de beérte azt az alapvonal előtt, középre centerezett, ahol Bárányos érkezett, és szépített (1-2). 
Nem kellett sokat várni az egyenlítésre sem, Karacs kapott jó labdát, lefordult védőjéről, és kilenc méterről bombagólt lőtt! Nem sokkal később újra ziccerbe került a fiatal center, ekkor azonban Papp zárt jól. Ziccerek sokasága alakult ki mindkét oldalon. A két legnagyobb közül az egyiknél Pál sarkazása ment centikkel mellé, míg a másiknál a több helyzetet is kialakító Öreglaki elől Hasenauer mentett becsúszva az utolsó pillanatban. 
Három perc volt már csak hátra, amikor Bita verte meg gyönyörűen emberét a jobboldalon, az érkező Karacs kapásból lőtt két méterről, azonban sikerült blokkolniuk azt a BME-védőknek. Nyerni akart a BME, és átállt öt a négyre, de nem hozott eredményt az emberelőnyös játék. Egy labdavesztést követően Balán G. ívelt az üres kapu felé, de Sivák ki tudta fejelni a gólba tartó labdát. Hat másodperccel a vége előtt labdát vesztett a Fradi, és jött a hidegzuhany számukra. A kontra végén Öreglaki lőtt a kapuba, úgy, hogy mire a hálóban kötött ki a labda, le is járt a rendes játékidő. Mesterhármasának köszönhetően 3-2-re nyert idegenben a BME! A csalódottságában a labdát az ellenfele felé rúgó Karacsot még a záró sípszó után kiállította a játékvezető.
A döntetlen sokkal igazságosabb lett volna. A három válogatott játékossal felálló MAFC csak egy hajszállal volt jobb riválisánál. A Fradi rengeteg ziccert rontott a fordulás után, és a legfőbb kritika az lehet feléjük, hogy nem látszódott rajtuk az első pillanattól, hogy ez élet-halál küzdelem a számukra. Márpedig az volt, a zöld-fehér együttes lassan lemondhat a feljutásról. 

Bűcs Zsolt (FTC): - Az első félidőben fegyelmezetten játszottunk, a BME-nek kevés lehetősége volt. Egy kicsit úgy tűnt, hogy önbizalom nélkül játszottunk. A második félidőben egy másik csapat jött ki, aki az előre játékot is föl merte vállalni. Az első gól nagy gátat szabadított fel a játékosok lelkében, visszajöttünk a meccsbe. Megvoltak a lehetőségeink, hogy megszerezzük a vezetést. A végét Hitchcock se tudta volna jobban megrendezni. 

Csernai Gábor (BME): - Csalódottak lettünk volna, ha nem három ponttal távozunk a mai napon. Nemcsak a mérkőzésre jelentkező játékosok miatt, hanem az elmúlt hetekben elhagyott pontok miatt is. A mérkőzés nagy részében uraltuk a játékot, de sajnos nem tudtuk eldönteni a mérkőzést, így a végjáték meleg lett. Szerencsére a végéből mi jöttünk ki jól. 

Forrás: http://www.futsal-hungary.hu/v003/versenyrendszer.asp?p_menu=p003_102&p_lepes=0&p_foprogram=3&p_alprogram=1&p_hir_kod=5485

Szerző: admin Utolsó frissítés: 2014-04-14 18:06:00
Vissza a hírarchívumhoz