Friss hírek, információk

Évértékelő:Szeghy Szabolcs

Az elkövetkező néhány napban/héten arról olvashattok, hogy hogyan értékelik az évet a BME játékosai és edzői. A sort Szeghy Szabival indítjuk.

Ez az év rendkívül jól szolgálta a fejlődésünket mind fizikálisan, mind mentálisan, mind pedig futsal tudásban. Nem sok mindenkinek adatik meg a magyar futsal mezőnyében, hogy egy magasan jegyzett spanyol edzővel dolgozhat akár egy teljes éven keresztül vagy tovább... Fiatal korunk miatt tökéletes év volt, abból a szempontból, hogy rengeteg tapasztalatot szerezhettünk. Megtapasztalhattuk milyen érzés a csúcson lenni, milyen érzés a pokolban, milyen érzés, ha cserben hagynak minket, milyen érzés, ha egymásért tudunk küzdeni. Az idény előtt kitűzött célokat (kupában való jó szereplés, bajnokságban első 6-ba kerülés) teljesíteni tudtuk, ami természetesen időközben nagyobb lett, mert láttuk, hogy többre lehetünk hívatottak... Nem szabad kifogásokat keresnünk, mindenhol vannak gondok, sérülések, amikkel senki sem számol év közben, ezeket úgy kell megvívnia mindenkinek, hogy ez külső szemlélőnek észrevehetetlen legyen.

Összességében azt kell, hogy mondjam a minimális elvárásokat teljesítettük, úgy, hogy az alapszakasz vége előtt 3-4 fordulóval nagyon kevesen gondolták, hogy át tudjuk lépni saját árnyékunkat és beverekedjük magunkat a legjobb 6 közé, nagyon emlékezetes meccs marad a hazai Berettyó elleni meccs, ahol megmutattuk milyen akarat és tudás is van bennünk valójában. A cél az, hogy az évek során megtanuljunk folyamatosan jó teljesítményt nyújtani, erre képes egy profi játékos, nem hullámzik, nem nyújt soha kirívóan gyengébb teljesítményt, mindig képes top formában játszani.

Úgy gondolom, hogy aki folyamatosan figyelte meccseinket láthatta egyéni és csapatunk játékának fejlődését és, ha ezen az úton tovább tudunk menni közösen, nagy jövő állhat előttünk. Persze egy ilyen búcsú után nehéz a pozitív dolgokat meglátnunk, de csak ez vihet előre.

Meg kell köszönnünk Huszár Viktor elnök úrnak az egész éves önfeláldozó munkáját, egy-személyben felel az egész klubért, és habár érthető, hogy nagyon szomorú volt, amiért nem jutottunk a legjobb 4 közé, remélem lelkesedése megmarad és továbbra is bízni fog a csapatban és abban, hogy egyszer még nagy dolgokat érhetünk el.

Hajrá BME!!

Szerző: admin Utolsó frissítés: 2014-03-30 19:43:31
Vissza a hírarchívumhoz