Friss hírek, információk

Drámaira sikerült a MAFC búcsúja

Véget ért a szezont a MAFC-BME-Docler Akadémia teremlabdarúgó-csapata számára, miután tízgólos meccsen alulmaradt a Veszprémmel szemben a bajnoki negyeddöntő második mérkőzésen, így 2-0-s összesítéssel Madarász János csapata jutott tovább.

A csütörtök esti összecsapásra megtelt az újbudai Gabányi László-sportcsarnok. A nagy tét rányomta a bélyegét a találkozó elejére, sok hibával játszottak a csapatok mindaddig, amíg megszerezte a vezetést a Veszprém. Vitatható volt, hogy áthaladt-e a gólvonalon a lövés, de Bényi Kálmánt ez nem hatotta meg, és az elé kerülő labdát a jobb alsóba lőtte (0-1). Túl sokáig nem örülhetett a vendégcsapat, mert előbb Szeghy lőtte ki ballal a jobb felsőt a 14. percben, majd Öreglaki okos lövéssel megfordította az állást (2-1).

A második félidő gyors gólváltással kezdődött. Tatai középre tett labdájába a menteni igyekvő Sivák csúszott bele szerencsétlenül (2-2), de a középkezdés után nem sokkal Finta visszaadta a kölcsönt, és Rajnay labdáját lőtte a saját kapujába (3-2).

Érett az egyetemisták öröme, de ekkor Tatai szemfüles emelésével, majd Boromisza rövid felsőbe lőtt találatával hosszú idő után újra a bakonyiak vezettek (3-4).

Az utolsó öt perc is tartogatott gólokat. Szeghy estében Máthéhoz passzolt a jobb szélre, aki ki is használta az előnyszabály adta lehetőséget (4-4). Újra nyílt volt minden, már sokadszorra, de hogy ez ne legyen így többet, arról Tatai és Tar gondoskodott (4-6).

A veszprémi találkozó után (5-3) ismét gólokban gazdag ütközeten vannak túl a csapatok. A MAFC számára az NB I-es szezon itt véget ért, de a második csapatuk még érdekelt az NB II rájátszásában.

„Evés közben jön meg az étvágy”

Madarász János, a Veszprém vezetőedzője: – Mindig evés közben jön meg az étvágy, úgy gondolom, ez a társaság megérdemli, hogy a legjobb négy közé jutott. Nagyon sokat dolgoztak és borzalmasan el is fáradtak. Ma nem éreztem, hogy jobbak lennénk az ellenfelünknél, játékban is jobbak voltak, ettől függetlenül nagyon büszke vagyok a csapatomra, mert nagy tettet vittek véghez.

Marcos Angulo, a MAFC-BME vezetőedzője: – Gratulálok a Veszprémnek, mert ezen a két találkozón ők voltak a jobbak. Be kell látnunk, ők a tapasztaltabbak, nálunk nagyon fiatalok játszanak. Mindent egybevetve, csodás szezont zártunk, mert bejutottunk a rájátszásba és a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé is.

Szeghy Szabolcs, a MAFC-BME játékosa: – Nagyon sajnáljuk, hogy kiestünk, mert nem így készültünk az év elején. Ennek a csapatnak az első három-négy között lenne a helye. Sajnos akaratosabb Veszprémmel találkoztunk, amely megvert minket, nincs mit szépíteni.

Szerző: admin Utolsó frissítés: 2014-03-29 18:17:06
Vissza a hírarchívumhoz