Friss hírek, információk

Negyeddöntő visszavágó

 Csütörtök este 20:00-kor rendezik a futsal negyeddöntő visszavágóját Budapesten, ahol csapatunk a BME DA a Veszprém csapatával küzd meg újra a 2 győzelemig tartó párharcban. Addig is amíg kivárjuk a mérkőzést, itt egy emlékeztető az első csata eseményeiről.

A bajnoki negyeddöntő első meccsén a harmadik helyezett Veszprémhez látogattunk. Sajnos az ellenfél kezdte jobban a találkozót. Boromisza Gábor a középkezdés után, kihasználva csapatunk meccs eleji dekoncentráltságát, azonnal bevette Laucsek kapuját (1-0). Felocsúdni sem tudtunk, egy visszagurított oldalberúgást követően Finta tizenkét méterről eleresztett bombájával gyorsan megduplázta az előnyt (2-0). Az FCV óriási elánnal folytatta az egyébként is jó iramú találkozót, Tatai passza után Boromisza Gábor ismét betalált (3-0).

A 14. minutumban Laucsek piros lapot kapott, miután - a játékvezetők szerint - kézzel ért a játékszerhez a hatoson kívül. A hét méterről elvégzett szabadrúgásból Tatai Fintához passzolt, aki jobb oldalról kilőtte a hosszú sarkot (4-0). Néhány másodperccel később összejött a Madarász-csapat hatodik szabálytalansága, a csereként beállt Reveland pedig nem tudta megfogni Sivák jól helyezett lövését (4-1). Kisvártatva egy labdaszerzés után Szeghy passzolt Öreglakihoz, aki tovább csökkentette hátrányunkat, kialakítva a félidei állást (4-2). A kifejezetten élvezetes első játékrészt beárnyékolta a játékvezetők ténykedése, vitatható döntéseik nyomán többször is paprikássá vált a hangulat a játéktéren.

A térfélcsere után mi vettük át a játék irányítását, számos helyzetet kialakítottunk, de helyzetkihasználásunk nem volt tökéletes. Fél óra elteltével beigazolódott a „kihagyott helyzet megbosszulja magát" futball-tézis, Csernait borították fel a hazaiak nem túl szabályos módon, de a sípszó elmaradt, Boromisza Dániel nem hibázott a kapunk előtt (5-2).

Ezt követően vészkapusos játékkal próbálkoztunk megfordítani a meccset, ezt pár perccel később siker övezte: Öreglaki ugyanis szépíteni tudott (5-3). A hajrában mindent elkövettünk, hogy újabb gólt szerezzünk, de a masszívan védekező FCV megakadályozta ezt. Az egyik fél második győzelméig tartó párharcban megszerezte a vezetést a Veszprém, a fővárosi visszavágóra március 27-én kerül sor.

Szerző: admin Utolsó frissítés: 2014-03-25 19:32:12
Vissza a hírarchívumhoz