Friss hírek, információk

III. ELTE-BEAC Női Futsal Torna

Összefoglaló a 2014.január.12-én megrendezett ELTE-BEAC női futsal tornáról, nyilatkozat a kapitánytól és Csernai Gábortól.

 Nagyon jókor volt a torna a felkészülés szempontjából, amellett, hogy természetesen szerettünk volna minél jobb helyezést elérni, legalább ugyanennyire fontos volt, hogy az edzésen gyakoroltakat átvigyük éles helyzetbe.Félsikert értünk el, nem sikerült továbbjutnunk a csoportból, igaz nem sokon múlt, viszont a pályán mutatott játékon érződött az edzésekbe belefektetett munka.A sorsolás nem kedvezett nekünk, a nehezebb csoportba kerültünk, mint később kiderült a torna győztes és 3. helyezett csapata is.Az első mérkőzésünk az ELTE NBI-es csapata ellen volt, ahol a sok kihagyott helyzet ellenére sikerült győznünk, igaz csak egy góllal.Tudtuk előre, hogy a következő, Univerzum elleni mérkőzésünk lesz a legnehezebb, ennek megfelelően készültünk, aminek meg is lett az eredménye, megszereztük a vezetést, igaz nem tartott sokáig, alig telt el egy-két támadás, míg sikerült kiegyenlíteniük. A meccs kiegyenlített volt, mind a két oldalon voltak helyzetek, de a gólt rúgni megint az Univerzumnak sikerült, ami után már nem is tudtunk egyenlíteni, így maradt a 2-1-es végeredmény.A harmadik mérkőzésen a csoport utolsó helyezettje, a Közterület SK ellen játszottunk, ahol végre ki is jött a különbség, magabiztosan nyertünk négy góllal.Az utolsó mérkőzésig nyitott volt a továbbjutók személye, az Univerzum mellett a Szegedi AK-nak és nekünk lett volna esélye elődöntőt játszani, sajnos a rosszabb gólkülönbségünk miatt mindenképpen győznünk kellett a továbbjutáshoz. A mérkőzés végéig mi uraltuk a játékot, de nem sikerült a fölényünket gólra váltani, úgyhogy 2 perccel a vége előtt kénytelenek voltunk kockáztatni, kijönni vészkapussal, ami nem hozott eredményt, sőt az ellenfélnek sikerült gólt szereznie egy eladott labdából. Így a csoport harmadik, összesítésben a torna 5. helyezését értük el.

 Winternitz Katalin:

Mint minden ilyen tornán a jó szereplés mellet fontos a csapatépítés, és hogy élvezzük a játékot, hiszen nincs olyan komoly tétje, ilyenkor lehet kipróbálni élesbe az edzésen gyakoroltakat. Sajnos nagyon kevesen múlott a továbbjutásunk, amitől csak még nehezebb elfogadni, de összességében jól játszottunk, hibák leginkább a támadások befejezésénél voltak. Reméljük, hogy a hiányzókkal kiegészülve a bajnokságban ilyen játékkal megtörhetjük a mostani nyeretlen szériánkat.

 Csernai Gábor:

Jól kezdődött számunkra a torna, mert az első mérkőzésen sikerült legyőzzük a hazai ELTE csapatát így jó előjellel várhattuk a következő összecsapást. Az Universum ellen is sikerült megszerezzük a vezetést, de sajnos nagyon hamar az ellenfelünk kiegyenlített.Hiába uraltuk a játékot az egész mérkőzésen, mert egy egyéni hibának köszönhetően hátrányba kerültünk, és a kevés hátralevő időnek köszönhetően nem tudtunk pontot szerezni.A következő mérkőzésen sikerült fölényes győzelmet aratni, de meg így is két gól hátrányban voltunk összesítésben a Szeged csapatához képest, akivel az utolsó csoport mérkőzést játszottuk.  A 17. Percig 0:0 -as állásnál váltanunk kellett a vészkapusos játékra a győzelem megszerzése érdekében, de sajnos nem sikerült gólt szereznünk, így a csoport 3. helyén végezve véget ért számunkra a torna.

 A tornán nyújtott játékkal elégedett vagyok, bár jó lett volna meg két mérkőzést játszani, mert ránk fért volna. Nagyszerű rendezésű torna volt, meg több ilyen eseményre lenne szüksége a női futsalnak, így talán gyorsabban fejlődne a sportág.

 Az alábbi linken a futsal-hungary.hu összefogalója olvasható:

http://futsal-hungary.hu/v005/szervezet.asp?p_menu=p005_102&p_lepes=0&p_foprogram=2&p_alprogram=1&p_hir_kod=5228

Szerző: admin Utolsó frissítés: 2014-01-20 22:10:46
Vissza a hírarchívumhoz