Friss hírek, információk

Öreglaki Norbi a BME-ről és a válogatottról!

Golyó beszélt nekünk arról mit gondol a csapat 2013-as teljesítményéről.

 

Nyáron a legnagyobb erősítés az volt véleményem szerint, hogy egyben maradt a csapat, ráadásul 4-5 minőségi játékost tudtunk igazolni (Simi, Szabi, Lau, Tyuki). Plusz nem mehetünk el szó nélkül Marcos Angulo mestertől, aki a legnagyobb igazolás volt a BME számára. (Nekem személy szerint volt már lehetőségem belekóstolni egy kicsit a munkájába, így nagyon örültem, hogy a BME csapatához jön edzőnek). Eljött a felkészülés, amit így utólag bátran állíthatok, hogy egy nagyon komoly munkát vittünk véghez. Ahogy telt-múlt az idő a futsal világából csak azt lehetett hallani, hogy egy nagyon fiatal csapatunk van, ami a bajnokság meglepetés csapata lehet, de mindenki úgy fogta fel, hogy ez nagyon szép és jó, de a pályán kell bebizonyítani. A csapat nagyon várta a bajnoki rajtot, amit úgy indítottunk, ahogy szerettük volna. Egy kis idő elteltével sajnos jött egy hullámvölgy, ami egy ilyen fiatal csapatnál várható volt és ráadásul jöttek a sajnálatos sérülések is, amit nem mindig bírt el a csapat. Volt jó pár olyan meccs, ahol a játékvezetők „nem jöttek el” a meccseinkre és itt nem a kifogásokat keresem csak ez volt az igazság. Plusz a szerencse sem volt mindig velünk, de ezzel a sportban együtt kell élni.

Kupában a 4 közé jutás a reális cél, amit meg is fogunk csinálni. A bajnokságban az 1-6 helyezés az elvárás, de én nem elégszem meg ezzel és a négy között szeretném a csapatot találni. Ha mindenki ilyen ütemben fog fejlődni és ezen a megkezdett úton megyünk, tovább akkor erős csapattá válhatunk és komoly eredményeket érhetünk el. Mindent összevetve azt gondolom, hogy egy erős közepes eredménynek mondanám ezt a félévet.

A játékomról azt mondanám, örülök annak, hogy a csapat alapembere voltam és többségében jó játékkal rukkoltam elő, de hozzá kell tenni azt, hogy voltak hibáim is, amiből próbálok tanulni és igyekszem mindig előre tekinteni. Nem elégszem meg ezzel, mert még van hova fejlődni minden szinten. Az a célom, hogy a lehető legjobb legyek és mindig a maximumot hozzam ki magamból.

Köszönet a szurkolóknak, akik bíztattak bennünket egész évben és nem csak akkor, amikor ment a csapatnak, hanem a gyengébb időszakokban is. Parádés volt szinte minden meccsen telt ház előtt játszani és remélem/reméljük, hogy ez a tendencia nem fog megváltozni, mert tudjuk, hogy szurkolók nélkül… Csak a BME!

Mikor elkezdtem ezt a sportot űzni akkor fokozatosan célokat tűztem ki magam elé. Koncentráció nélkül nem lehet elérni célokat. A dolog kulcsa, hogy az embernek mindig célokat kell kitűznie maga elé. Lépcsőről-lépcsőre haladtam, és amiket kitűztem magam elé, azokat hellyel-közzel elértem. Egy nap az a megtiszteltetés ért, hogy behívót kaptam az u21-es válogatottba 18 évesen. Ez olyan pillanat volt, amit soha nem felejtek el. 3 év elmúltával már bemutatkozhattam a felnőtt válogatottban (+ már gólt is szereztem), ami óriási megtiszteltetés volt számomra. De mindig úgy fogtam fel ezeket a dolgokat, hogy ez csak egy megálló és ezzel nem elégethetek meg. Az a fajta ember vagyok, aki szereti a kihívásokat- mindig is szerettem. Amikor lehetőséget kapok, akkor mindig azon leszek, hogy a maximumot nyújtsam és a lehető legtöbbet segítsek a csapatnak.

Én sem mehetek el Szeghy Szabolcs mellett, akivel már régóta baráti viszonyt ápolunk. Nagyon sok akadályt legyűrtünk és a nehéz időszakokon is túl tudtunk lépni ráadásul a közeli célokat megvalósítottuk, amiket kitűztünk magunk elé, pedig voltak olyanok, akik nem hittek bennünk.  Ahogy fogalmazni szoktunk „az élet mindig kompenzál”! Külön öröm nekem is, hogy együtt sikerült ezt a célt (is) elérni.

Az új szakmai stábbal egy komoly munka vette kezdetét, amiből nagyon sokat lehet tanulni. Ha ilyen ütemben, ahogy most fejlődik a válogatott akkor igen komoly eredményeket érhet el a jövőben. Addig is Hajrá Magyar Futsal!

Összességében gratuláció mindenkinek az éves és az áldozatos munkájáért, hogy valamilyen formában segítette a BME futsalt.

Egészségben és sikerekben nagyon boldog újévet kívánok mindenkinek!

Szerző: admin Utolsó frissítés: 2013-12-29 14:00:27
Vissza a hírarchívumhoz