Friss hírek, információk

Szeghy Szabolcs értékelése a szezonról!

Folytatjuk az évértékelést, ahol a mai nap Szeghy Szabi mesél az idei évről a BME csapatánál és a válogatott szereplésről is!

 

Talán a szívünk mélyén jobb szereplésre vágytunk a félévet megelőzően, de a felmerülő sérülések és egyéb körülmények miatt reálisnak mondanám a szereplésünket. Legnagyobb hiányt Csernai Gabi jelentette, nem csak futsal tudása miatt, hanem a csapat fiatal átlag életkora miatt, kellett volna mellénk egy igazán rutinos játékos, akire felnézünk és hallgatunk utasításaira. Fiatal játékosoknál elkerülhetetlen a hullámzó játék, meg kell tanulnunk folyamatosan jó teljesítményt nyújtani. Részemről nagy öröm volt, hogy a csapat alapembere voltam, rengeteg játéklehetőséggel, két évnyi háttérbe szorulás után. Reményeim szerint ebben a félévben már ki is tudok ugrani a saját árnyékomból és még jobb teljesítménnyel rukkolok majd elő. Minden kételkedőnek és rosszakarónak üzenném, hogy a klub háza táján minden rendben van, és haladunk egy profi csapat modellje felé. Kupában a négy közé várom a csapatot, bajnokságban is a négy között szeretném találni a BME-t. Köszönjük a szurkolóknak az egész éves buzdítást, nagyszerű érzés volt ( nem is egyszer), mikor közel teltház előtt játszhattunk a Gabányiban. Hajrá BME!!!
Minden valamire való sportoló álma, hogy egyszer címeres mezben énekelhesse a magyar himnuszt. Már évekkel ezelőtt is sokszor elképzeltem milyen jó is lenne, ha behívnának a felnőtt válogatottba, de mindig rájöttem, hogy úgy szeretnék odakerülni, hogy tényleg megérdemlem és érdemben is tudjak segíteni a már régóta jól ismert társaknak, akik közül többen igazi példaképek is számomra. Annak pedig kifejezetten örülök, hogy a sors úgy alakította, hogy Golyóval egyidőben kerüljek oda, akivel már csapattársak vagyunk több, mint 10 éve ( már nagypályás Vasasban is). Abban pedig csak reménykedem, hogy a külső szemlélők is úgy gondolják valóban ott a helyünk, és pár év múlva újra ütőképes lehessen a Magyar Futsal válogatott, akikkel minden világversenyen számolni kell. Mindig azt kíséri az élet több szerencsével, aki többet tesz érte, nemcsak az aktuális napon, hanem egész addigi felkészülése, edzései során. Csak saját magunknak lehetünk gátjai, kevesen hisszük el milyen jók voltunk/vagyunk ebben a sportágban, pedig a bíztató eredmények ott vannak. Egyszer egy edzés után, mikor 19 éves lehettem, az akkori edzőmmel beszélgettünk zuhanyzás közben, mire én valamire megjegyeztem, lehet jövőre az El Pozo Murcia ellen fogok játszani, ezen persze mindketten nevettünk, erre abban a pillanatban, abban a helyzetben elég kevés volt az esély. Láss csodát, következő évben pályára léphettem az akkori bl győztes Barcelona ellen, és átéltem, milyen mikor Javi Rodriguez tolja rám a labdát a vonal mellett. Ezzel csak érzékeltetni szeretném mennyire lehet nagyot álmodni, mondjuk ki néha, amire vágyunk és legalább egy pillanatra higgyük el. Veszíthetünk valamit?? Nem, maximum volt 4-5 szép másodpercünk, mikor belegondoltunk... Hogy várhatjuk el az élettől, hogy szép dolgokat adjon, ha mi sose hisszük el... És persze óriási érzés, hogy már gólt is jegyezhetek a válogatottban és folyamatosan egyre több játéklehetőséget kapok. Hajrá Magyar Futsal!!!
Szerző: admin Utolsó frissítés: 2013-12-26 18:44:02
Vissza a hírarchívumhoz