Friss hírek, információk

Közlemény
Sajnálattal tájékoztatjuk a csapat szurkolóit, hogy játékosunk, Molnár-Sáska Ildikó súlyos sérülést - többek között arc- és orrcsonttörést - szenvedett múlt héten az Astra Bulls elleni NB1-es mérkőzésen. 

Az Index.hu http://sportgeza.hu/sport/futsal/2013/10/18/kokemeny_dolog_noi_futsalosnak_lenni/ linken elérhető cikke videófelvételek segítségével, lassítva is bemutatja ezt a sérülést, amelyet Bernáth Csilla, az Astra Bulls játékosa okozott brutális belépője által. A lassítás egyértelműen mutatja, hogy a labdát nem is figyeli az ellenfél játékosa. Az Astra és Bernáth Csilla sem játékosunkat, sem klubunkat nem kereste azóta, ez nem sportemberhez méltó magatartás. 

A játékvezetők, Janitz Gergő és Laczkó Zoltán, nemhogy sárga lapot érőnek, még szabálytalannak sem látták az esetet, és játékvezetői labdával folytatódott a mérkőzés. Szeretnénk elérni, hogy a játékvezetők felelősségteljesebben lássák el dolgukat, s ne engedjék elszabadulni az indulatokat. 
Számunkra nem az az elégtétel, hogy az érintett feleket eltiltják, hanem ha a többi játékos és a játékvezetők is megértik, hogy maradandó sérüléseket okozhatnak felelőtlen, sportszerűtlen viselkedésükkel, durva, meggondolatlan belépőikkel. 

Ildikó tanárnő az ország egyik elit gimnáziumában, és a BME női csapatából többen is az ő javaslatára kezdtek el futsalozni. Klubunk felelőssége, hogy gyógyulásában támogassuk, segítsük és sajnálatos, súlyos esetéből tanuljon minden sporttárs: gondolja át a következményeket minden játékvezető aki engedi, hogy idáig durvuljon el egy meccs, vagy játékostárs, aki másik játékost "kiüt" szeretett sportjából. 

Nem ezzel szeretnénk a lapok címoldalára kerülni, hanem nagyon eredményes egyetemi sportcsapatunkkal!
Huszár Viktor (elnök)
Dr. Varró Dániel (tanár-elnök, egyetemi docens)
Szerző: admin Utolsó frissítés: 2013-10-18 20:24:35
Vissza a hírarchívumhoz