Friss hírek, információk

Döntetlen és győzelem hétfőn

Hétfőn a férfiaknál az első és a másodosztály is pályáralépett. Mindketten idegenben. Az NB I-es csapat Veszprémbe, míg a NB II. egészen Zalaegerszegig utazott.

A túrát a második csapat viselte jobban, hiszen ők 4-2-t játszottak és hazahozták a három pontot az idáig hibátlan Göcsejtől. A gólokért Máthé András és Bakay Ferenc volt a felelős a mi oldalunkon, András ezekből hármat is vállalt. A másik csapatból Balikó Tamás duplázott. A csapatkapitány karszalag és az ezzel járó felelősség a műegyetemista Rudolf Zoltánt illette meg, ezzel bizonyítva, hogy a BME nem csak a nevét adja a csapathoz.

A tegnap főmérkőzése egyesületünknek az 1. Futsal Club Veszprém elleni találkozó volt. A meccs esélyesei az eddigi mutatók alapján mi voltunk és a csapat is győzelemre készült. Játékosaink tisztában voltak a meccs fontosságával és nehézségével, ennek megfelelően az utolsó percig támadva játszottak és küzdöttek.

A meccsről Fritz Balázs írt összefoglalót:

A találkozó elején a vendéglátó csapaton nagyon látszott, hogy igen is meg akarnak fogni mindet, hogy ezzel s bizonyítság, hogy velük is kell számolni még a tabella élén, illetve a bajnokságban is. A mérkőzés számunkra úgy kezdődött, ahogy mi akartuk, számos helyzethez jutottunk, de gólt csak egyet sikerült szerezni: Öreglaki Norbi talált be Szeghy Szabi passza után. Ezután egy szerencsétlen helyzetből egyenlíteni tudott a Veszprém. Ezzel együtt gyűlt össze a hat szabálytalansága az ellenfélnek, a tízméterest sikeresen értékesítette Sivák Péter. A félidő így 2-1-es BME sikerként volt elkönyvelhető. A második játékrészben a vendéglátó csapat letámadott és egy ártalmatlannak tűnő sarokrúgásból ismét egyenlíteni tudtak. A meccs nagy részében a mi brigádunk játéka volt támadóbb, sok helyzetet ki is alakítottunk, de a veszprémi kapus jól állta a sarat.

Az utolsó percben szerezte meg a vezetést Kertész Gergő. Ennek köszönhetően az ellenfél kapusát felhozva öt a négy elleni játékkal próbálkozott. Ahogy az eredmény mutatja, sikeresen. Tizennégy másodperccel a gólunk után ismét egyenlő volt az eredmény, ami a mérkőzés végeredménye is volt egyben. Tehát 3-3 lett a vége.

Pénteken ismét pályára lép az NB II-ben a csapatunk. Az Építők csarnokban fogadjuk a Ferencvárost. Az erőviszonyok megközelítőleg egyenlőek, így az izgalom garantált!

Szerző: updatebme Utolsó frissítés: 2013-10-08 10:28:36
Vissza a hírarchívumhoz