Friss hírek, információk

Interjú Marcos Anguloval

Interjú végre kaptuk új szakmai igazgatónkat, hogy megossza velünk kezdő gondolatait. Marcos Angulót kérdeztük a jövő heti felkészülés kezdete előtt a terveiről.

Bmefutsal.hu: Miért minket választottál, tudjuk, sok nemzetközi ajánlatatod is volt, miért pont a BME Docler Akadémia csapata lett a befutó?

Marcos Angulo: Azért fogadtam el a BME Docler Akadémia ajánlatát, mert izgalmas a feladat. Sok más ajánlat volt az asztalomon, üzletileg nézve sokkal kedvezőbbek, de Európán kivüliek. Szerettem volna Európán belül maradni és szeretek élni Magyarországon, ahol remélem tudok továbbra is segíteni és fejleszteni a futsalt, segíteni a felemelkedésében.

Bmefutsal.hu: Mi a futsal filózofiád tömören?

MA: A filózófiám a munkába vetett hit, de szeretem ha a csapatom agressziven védekezik, sokat tartja a labdát és látványosan játszik.

Bmefutsal.hu: Mik a tapasztalataid egyetemista sportolókkal, csapatokkal?

MA: Barcelnában lehetősgem volt a második csapattal dolgozni, ott 5 egyetemista volt. Spanyolországban normális, hogy a hallgatók futsaloznak tanulás mellett. Van egyetemi bajnokság és nagyon erős az egyetemi válogatott is. Őszintén remélem, hogy Magyarország lemásolja ezt a modellt, mert rendkívül fontos a futsal fejlődés szempontjából, hogy minden egyetemen beindul ez a sport. Ez volt az egyik legfontosabb küldetés és ok, amiért elfogadtam a BME Docler Akadémia ajánlatát.


Bmefutsal.hu: Mik az elvárásaid ebben a szezonban?

Több célunk is van ebben a szezonban.


Az első cél, hogy a legjobb 6-ban végezzünk, hogy harcban legyünk a bajnoki címért.

A második cél a női csapat fejlesztése és a tehetségek kiemelése az egyetemről, a villanyfényes és egyetemi bajnokságról.

A harmadik cél az egyetemi bajnokság beindíttatása, a magyar egyetemi válogatott létrehozása, versenyeztetése.


Bmefutsal.hu: S végül, mit üzensz a szurkolóinknak?

A szurkolóinkat szeretném ha élveznék ezt a sportot, s amikor látják fiataljainkat játszani, élvezni fogják a futsal teljes dimenzióját!

-----------------------------------------------------------------------------

Köszönjük a válaszokat, jövő héten várunk szeretettel Budapesten!

Spanyol szövetség interjú Marcossal:

http://www.lnfs.es/noticias/internacional/Hungria-Marcos-Angulo-dirigira-61891072013.html

Szerző: admin Utolsó frissítés: 2013-07-18 09:51:11
Vissza a hírarchívumhoz