Mérkőzés beszámolója


2015-12-07 20:30 (12. forduló)
BME FC Corvinus 2 - 0

Férfi Futsal NB2 Nyugati csoport 12. forduló :

BME FC  - Corvinus 2-0 (0-0)

Gabányi Sportcsarnok, 51 néző


Játékvezetők: Horváth Zoltán, Tamási Péter, Pápai Zoltán

 

BME:  Trautman - Fritz, Oláh, Fazekas, Csernai
Cserék: Munkácsi,Dr. Varró, Fábián G., Makra, Palásthy, Dudás

Edző: Dr. Varró Dániel

 

Corvinus: Hoffer - Spáth, Gergály, Appl, Dauner
Cserék: Gábor, Mészáros M., Sipaki, Vörös, Dina, Sélley, Lábas, Mészáros D., Béres

Edző: Haffner György

 

Gólszerzők: Csernai (39', 40') ill. -

Sárga lapok:  Csernai (18') ill. Gergály (3')

 

A Corvinus nyitja a találkozót, és rögtön a BME torkának ugrik. Az első 10 másodpercben 3 lövés is veszélyezteti Trautman kapuját.

Az első perc legnagyobb helyzete mégis a hazai csapathoz fűződik: Fritz szerez labdát, és  egyedül birkózhat meg Hofferrel.  Bombája sajnos kipattan a kapufáról.

A továbbiakban Oláh és Csernai próbálkozik, Hoffernek azonban ezek nem okoznak túl nagy fejfájást.

A Corvinus is támad, de Trautman kezében landol a labda, amit rögtön felhajít Csernainak. A BME hetesét azonban körbefogja a vendég védelem, így elhal a támadás.

Miután Dudás és Munkácsi sem tudja előnyhöz juttatni a hazaiakat, megmutatja magát a másik csapat is. Előbb Lábas távoli, majd Mészáros lapos löketét figyelhetjük meg.
 

Ezek a Corvinus percei. Remek összjátékkal szórakoztatják a lelátón ülőket. Végül azonban majdnem visszanyal a fagyi. A kipattanóból kontrázik a hazai csapat, Fritz adja Csernainak, akinek a leheletfinom pöckölését Hoffer tolja a keresztlécre. Marad a 0-0.

8 perc van hátra az első félidőből, és időt kér a vendég gárda. Nagyon pörgős meccs, a góltalanság ellenére is izgalmas.

Az időt kérést követően majdnem nyomban megszületik az első gól. Makra adja el, és Gergályt Trautman gátolta meg a vezetés kicsikarásában.

Munkácsi robog végig a pályán, társ hiányában lövésre szánja el magát, és nem is rossz próbálkozás ez. A hosszúba tartó bombát Hoffernek kell kiütnie.

Szűk 4 perccel a vége előtt sor kerül a hazai időkérésre is. Egy ideje már nem láttunk komoly helyzetet, de folyamatos csatákat láthat az 50 fős nézősereg.

Rögtön helyzettel folytatja a játékot a BME, Fritznek sem jön most össze a gólszerzés.

Most a Corvinus nyomul, szereznek is egy gólt, ám szabálytalan keretek között. Lábas rántotta le az egyik hazai védőt. Sélley lövő kedvét ez nem szegi, Trautmanon azért nem fog ki.

Fritz kap egy nagyot a lábára, és őt kell ápolni. Faultot nincs, a játék percekig áll.

Fazekas kiszorított helyzetben az oldalhálóba gurít.

Dauner lövésénél kellett megint jól helyezkednie Trautmannak. Végül BME lövéssel zárul a félidő.

Nem unatkozunk. Keményen küzd mind a két csapat a pontokért. A játékvezetőknek nincs könnyű dolguk. A meccs elején volt egy kétséges szituáció, ahol egy Corvinus játékos ellen szabálytalankodtak a 6oson belül. Véleményem szerint ott büntetőt kellett volna ítélni. Így gondolta a vendég csapatkapitány Gergály is, aki reklamálásáért meg is kapta a meccs első sárga lapját. Később a BME egyik vezéregyénisége Csernai is ezért kapott lapot, amikor a mezrángatását nem fújták le. Mikor Fritz kapott a lábára, majdnem elszabadultak az indulatok.

A második félidő ugyanolyan lendületesen folytatódik, ahogy az első abbamaradt.

Több kisebb helyzet alakul ki mind a 2 térfélen, az első nagyobbat egy  Corvinus bomba hozza, de a gól még mindig elmarad.

Oláh lövése tekeredne a kapu bal oldalába, Hoffer kibokszolja.

A túloldalt aztán egy hatalmas ziccert láthatunk, ha jól láttam Dauner találta el nagyon rosszul a kapu szájában.

Dina és Appl révén se jön össze a vendég vezetést.

A második félidőben egy összeszedettebb Corvinust láthatunk a pályán. Az első pár percben  nehezebben tudunk alkalmazkodni a mostani játékukhoz.

Palásthy hozza fel a labdát, a lapos lövése mellé.

Hatalmas indítás Csernai felé, aki a kapu mellé pöcköli nagy helyzetben.

Most kicsit mi vesszük át a kezdeményezést, beszorul a vendég csapat, sorban dolgozzuk ki a helyzeteket. Oláh próbálkozását blokkolják, majd Fazekashoz jut el a játékszer, de az oldalhálóba bombáz.

Fazekas előtt ismét lehetőség, majd Dudás szánja el magát lövésre. Hoffer ma remekül szerepel.

Még Csernai lövését láthatjuk fölé szállni, majd a vendégek időt kérnek. 6 és fél perc van vissza.

Hatalmas ziccerben hagyott ki Vörös, a kapufáról pattant vissza megint elé, de a védők már oda tudtak érni szögletre menteni.

A Corvinus hajt nagyon a 3 pontért, de Dina és Gergály se jár sikerrel.

Oláh próbálkozásánál Hoffer hárított lábbal.

Csernai szerez labdát, társ nincs, a rövidre lőőőő és GÓÓÓÓÓL. 1-0. 38 perc után tört meg a gólcsend.

5 fővel támad most a Corvinus a Hoffer el is vállalja a félpálya környékéről, nem is veszélytelen. Spáth majdnem belemellelt.

Végül a nagy sietségben eladják a vendégek. Csernai csap le a lehetőségre, és góóól. A kapufa most besegíti a labdát. 2-0

A hármas sípszó véget vet a találkozónak. A BME küzdelmekkel teli találkozón van túl. A hajrában már érezhető volt az, hogy aki megszerzi a vezetést, egyúttal a 3 pontot is bezsebeli. Szerencsére ez a BME-nek sikerült. Kiegyenlített összecsapáson vagyunk túl, a BME irányította többször a játékot, de a Corvinus is legalább ugyanannyi veszélyt hozott a kapunkra, mint mi az övékre. Jó meccs volt, gratulálunk a fiúknak! :) BME FC, több mint csapat!