Mérkőzés beszámolója


2011-01-17 20:30 (13. forduló)
MAFC BME DA ELTE SE 4 - 1

Beszámoló a BME Futsal Docler Akadémia - ELTE NB2-es futsal meccsről.

 

 

Kezdjük először is egy nagyon korrekt nyilatkozattal egy nagyon korrekt embertől:

 

Simon Gábor (ELTE): Én első sorban azt emelném ki, hogy a BME komoly szervezéssel készült a meccsre. A "show" (B-közép, fotós, videós stb.) és minden körítés, a cheerlányok, a törlő-hostessek, kellenek ahhoz, hogy  legyen jövője a sportágnak az egyetemeken is! 

Az egyetemi sportnak szüksége van a BME, Dunaújváros, Szeged, (tavaly DEAC), ELTE szerepvállalására a sportban!  Ennek hatására reméljük a Corvinus és más budapesti, vidéki egyetemi és sport fellegvárak is csatlakoznak majd!

 

Én ehhez szeretnék gratulálni a szervezőknek, mert szerintem egy nagyon jó hangulatot varázsoltatok - a vereség ellenére is "jól" éreztük magunkat! 

 

Sajnos az átigazolási időszak igazságtalan volt velünk, mert a "tavaszi bajnok BME-vel":) kellett megmérkőznünk, nem azzal, aki ősszel játszott a többiekkel! De kicsit örülök is neki, mert mindig szeretünk jó csapatokkal játszani! 

 

A meccsen azért várható volt, hogy a BME első sora dominálni fog, szerezhetett is volna több alkalommal gólt, de ennek ellenére az első két gólt sikerült saját magunknak összehoznunk. Először az Aramis-szögletet kaptuk be, majd egy buta figyelmetlenségből lett öngól, ami kicsit megpecsételte a sorsunkat! 

 

Köszönjük Gábor és további sikereket kívánunk nektek!

 

Igen, ahogy Gábor említette az első sorunk végig nyomás alá helyezte ellenfelünket. Második – még rutintalanabb –sorunknak is voltak szép helyzetei, de ekkor valóban az ELTE-sek is el-eljutottak a kapunkig. Az öngól valóban sorsdöntőnek bizonyult, amit nem sokkal Czefernek Zsolt még megtoldotta egy szép találattal. Szünetben így némileg megnyugodhattunk. Lehet túlságosan is. Ugyanis a második félidő több komolyabb ELTE-s támadást hozott. Az egyik ilyennél már üres kapuig is eljutottak a kékek, de azt elszórakozták és válaszként Csernai Gábor szépségdíjas találattal válaszolt. Ekkor Gábor már nem is húzta a fejére a mezét sárga lap ellenében, így megköszönve a Doclereseknek a támogatást. Esélye sem lett volna, hiszen fontos és gyönyörű gólja után a srácok azonnal a magasba emelték.

 

Viszont 4:0 után az ELTE tiszteletre méltóan nem adta fel, sőt megszerezte a becsület gólt is. A végén – talán a fáradságnak köszönhetően- fel s alá rohant mindkét csapat, de gólt már egyiknek sem sikerült elérni, így maradt a 4:1-es hazai győzelem.

 

Feltétlen szeretném én is megemlíteni a remek szervezést. A szervezők élményszámba menő hangulatot teremtettek. Tapasztalatokkal tele, bízva a hasonló hazai meccsek megrendezésében. Szerencsére a csarnok is talán kellőképpen felkészült és így betörés sem szomorította a vendéglátókat!

 

A mérkőzésen több csinos hölgy is a lelátón foglalt helyet, akik saját bevallásukra megszerették a futsalt. „ Nem is tudtam, hogy szeretem a focit”. Az éles szeműek még a TV-ből is ismert hölgyet is észrevehettek a hostess lányok között!

 

Egy igazi futsal hétfő volt a Gabányi csarnokban. S azoknak, akiknek megtetszett a hangulat, a játék, a csapat esetleg valamelyik játékos sokat nem is kell várniuk, hiszen 24-ikén hétfőn máris ismét a perkettre lépnek a BME Futsalosok. Kezdés: 18:30 Fradi ellen.

 

BME Futsal, több mint csapat!

www.bmefutsal.hu

 ELTE-s beszámolót itt olvashattok nem volt kiút a BME katlanból címmel:

http://elteonline.hu/online-sport/2386/futsal__nem_volt_kiu_t_a_bmekatlanbol

 

BB