Mérkőzés beszámolója


2014-03-27 20:00 (2. forduló)
BME Docler Akadémia FC Veszprém 4 - 6

MAFC BME DOCLER AKADÉMIA  - 1. FUTSAL CLUB VESZPRÉM 4-6 (2-1)
MAFC csarnok, 300 néző
Játékvezetők:
 Farkas, Kovács, Richter

BME: Tyukász - Öreglaki, Andorka, Szeghy, Kertész
Cserék: Papp, Ragadics, Simon, Máthé, Sivák, Rajnay, Fritz, Apatini, Rajnay, Csernai
Vezetőedző: Marcos Antonio Angulo Lopez

VESZPRÉM: Reveland - Finta, Tatai, Boromisza G., Gulyás
Cserék: Kasza - Bényi, Tar, Boromisza D., Szabadfi, László, Weisz
Vezetőedző: Madarász János

Gólszerzők: Szeghy (14'), Öreglaki (16'), Finta (öngól, 21'), Máthé (35') ill. Bényi (11'), Sivák (öngól, 21'), Tatai (24'), Boromisza D. (27'), Tatai (38'), Tar (39')

Sárga lap: Szeghy (21'), ill. Bényi (20')

Továbbjutó: 1.FC veszprém 

A csütörtök esti összecsapásra megtelt az újbudai Gabányi László-sportcsarnok. A nagy tét rányomta a bélyegét a találkozó elejére, sok hibával játszottak a csapatok mindaddig, amíg megszerezte a vezetést a Veszprém. Vitatható volt, hogy áthaladt-e a gólvonalon a lövés, de Bényi Kálmánt ez nem hatotta meg, és az elé kerülő labdát a jobb alsóba lőtte (0-1). Túl sokáig nem örülhetett a vendégcsapat, mert előbb Szeghy lőtte ki ballal a jobb felsőt a 14. percben, majd Öreglaki okos lövéssel megfordította az állást (2-1).

A második félidő gyors gólváltással kezdődött. Tatai középre tett labdájába a menteni igyekvő Sivák csúszott bele szerencsétlenül (2-2), de a középkezdés után nem sokkal Finta visszaadta a kölcsönt, és Rajnay labdáját lőtte a saját kapujába (3-2).

Érett az egyetemisták öröme, de ekkor Tatai szemfüles emelésével, majd Boromisza rövid felsőbe lőtt találatával hosszú idő után újra a bakonyiak vezettek (3-4).

Az utolsó öt perc is tartogatott gólokat. Szeghy estében Máthéhoz passzolt a jobb szélre, aki ki is használta az előnyszabály adta lehetőséget (4-4). Újra nyílt volt minden, már sokadszorra, de hogy ez ne legyen így többet, arról Tatai és Tar gondoskodott (4-6).