Mérkőzés beszámolója


2014-03-03 18:15 (22. forduló)
Rába ETO BME Docler Akadémia 9 - 1

Rába ETO - MAFC BME 9-1 (6-1) 
Győr, NB I-es férfimérkőzés, 250 néző. V.: Janitz, Baghy.

ETO: Matkovics- Harnisch, Lódi, Dróth, Juanra. 
Cs.: Balázs, Bognár B., Fabio, Püspök, Carlinhos, Carlitos, Alvarito, Peczár, Szűcs A. 
Edző: David Madrid. 

MAFC: Tyukász - Öreglaki, Sivák, Póta, Kertész G. 
Cs.: Turnai, Andorka, Csernai, Máthé, Ragadics, Papp E. 
Edző: Marcos Angulo. 

Gólszerzők: Juanra (3., 22.), Carlitos (5.), Fabio (6., 11.), Lódi (7., 33.), Alvarito (16.), Dróth (31.), ill. Kertész G. (8.).

A győri csapatba visszatért a sokáig térdsérüléssel bajlódó Balázs Zoltán, igaz csak a második félidőben lépett pályára a világválogatott hálóőr. A találkozó tétje már csak az volt, hogy az amúgy biztosan alapszakasz győztes ETO veretlenül zárja-e a bajnokság első szakaszát. 

További érdekesség, hogy mindkét együttes kispadján spanyol szakember foglalt helyet, ráadásul a fővárosi egyetemisták trénere, Marcos Angulo korábban az ETO edzője volt. Hiába ismerte azonban jól a zöld-fehéreket a MAFC szakvezetője, játékosai nem tudtak mit kezdeni a hazai rohamokkal, a 7. percben már négygólos győri előnyt mutatott az eredményjelző. Egy perc múlva ugyan szépített a vendégcsapat, a szünetig még további két találatot szerzett az ETO, amely így magabiztos, ötgólos előnnyel vonulhatott pihenőre. 

A fordulás után is az ETO irányította a játékot és kényelmesebb tempóra kapcsolva is növelni tudta előnyét. 
A hazaiak végül a vártnál könnyedebb, rendkívül magabiztos, nyolcgólos győzelmet arattak. A Rába ETO a mezőnyből kiemelkedve, szinte hibátlan teljesítménnyel - tizenkilenc győzelem, egy döntetlen - nyerte meg az élvonalbeli futsal bajnokság alapszakaszát, s várhatja a hétvégi Magyar Kupa négyes döntőjét és a pontvadászat rájátszását.