Mérkőzés beszámolója


2014-02-24 20:30 (21. forduló)
BME Docler Akadémia MVFC Berettyóújfalu 5 - 4

MAFC BME- DOCLER AKADÉMIA - MVFC BERETTYÓÚJFALU 5-4 (2-1)
MAFC csarnok, 300 néző
Játékvezetők:
 Kovács G., Herbály, Richter

BME: Tyukász - Öreglaki, Sivák, Kertész, Szeghy
Cserék: Laucsek - Apatini, Fritz, Ragadics, Andorka, Máthé, Csernai, Póta, Rajnay 
Vezetőedző: Marcos Angulo

MVFC: Mezei - Trencsényi, Lovas, Rábl, Gál
Cserék: Nagy G., Nagy I., Nagy, T., Szabó, Siska, Harmati, Sánta, László
Vezetőedző: Turzó József

Sárga lap: Fritz illetve Gál, Rábl, Nagy T.

Piros lap: Szeghy

Gólszerzők: Sivák (3), Kertész, Öreglaki illetve Trencsényi (2), Lovas, Nagy I.    

 

A három pont a BME-nek kellett jobban, és ehhez mérten már a meccs elejétől támadólag léptek fel. Mindkét oldalon nagy helyzetek maradtak ki, és a kapuk előtti kavarodásokban mindig volt egy láb, amelyik menteni tudott, vagy ha nem, akkor a kapufa állta a labda útját. Egészen az 5. percig, amikor Nagy István lőtte el kapásból a legurítást, és a labda Szeghy lábán irányt változtatva jutott be Tyukász kapujába (0-1).

 

Nem fogta meg a bekapott gól a MAFC-ot, töretlenül mentek előre az Angulo-legények. Az MVFC játékosai viszonylag hamar összegyűjtöttek hat szabálytalanságokat, így a 18. minutumban Sivák kisbüntetőjéből kiegyenlítettek a docleresek (1-1). A félidő slusszpoénja szintén a SSiváké volt egy gyönyörű összjáték után. Öreglaki Szeghyhez ívelt a sarokba, aki kapásból középre tette a labdát, és a lendületből érkező csapatkapitány bevette Mezei Dávid kapuját, és jött is a megérdemelt vastaps a lelátóról.

 

Minden álomszerűen alakult a hazaiak számára, ráadásul a félidőben érkezett a hír: a Szeged nem bírt otthon a Haladással. Nem volt mese, el kellett döntenie a meccset a MAFC-nak, és így is kezdték a második játékrészt.

 

A térfélcsere után Kertész kapott remek indítást egy labdaszerzés után, és gólra váltotta ziccerét, még ha egy kis szerencse is kellett hozzá (3-1), de a 25. percben megvillant a Berettyóújfalu csapatkapitánya is, és ismét izgulhattak a hazaiak (3-2).

 

A Trencsényi-gól után hasonló gólt szerzett a fekete mezes BME is, Öreglaki fejezte be eredményesen a kontrát (4-2). A folytatásban vészkapussal rohamozott a Berettyó, és be is tudta szorítani Marcos Angulo csapatát. A kedélyeket Szeghy vitatható (legalábbis az első sárgája) kiállítása borzolta, és egyből ki is használta az emberelőnyt a Mezei-Vill. A legurított szabadrúgást Trencsényi vágta be (4-3), majd két perccel később egy büntetőt is kiharcoltak, amelyet Lovas értékesített (4-4).

 

Ezen az estén semmi nem törte le a hazaiak lelkesedését, és mindent megtettek, hogy megszerezzék a rájátszást érő találatot. Az egész meccsen faultgondokkal küzdő MVFC végül 42 másodperccel a vége előtt megpecsételte sorsát, és újabb kisbüntető következhetett. Ezúttal is Sivák állt a labda mögé, és az utóbbi meccsekkel ellentétben ezúttal nem hibázta el a tízméterest.

                                                       

Turzó József, az MVFC vezetőedzője: – Tudtuk, hogy nagyon jó csapat a MAFC, erre számítottunk. A héten nem nagyon tudtunk edzeni, mert influenza volt a csapaton belül, de jó meccset játszottunk volna, ha nem jönnek el a játékvezetők... Úgy éreztem, hogy az elején a mi javunkra fújtak, de aztán szépen kiegyenlítették az ítéleteket. Két hét múlva újra megmérkőzünk, és fel kell készülnünk, fel kell kötnünk a gatyát!

Marcos Angulo, a BME DA vezetőedzője: – Nagyot küzdöttek ma a játékosaim. és nagyon boldog vagyok, hogy a Haladás nyerni tudott Szegeden, és így bejutottunk a rájátszásba. Hihetetlen számunkra ez az év, mert ezen kívül a Magyar Kupa négyesdöntőjébe is bejutottunk. Ez csodálatos számunkra, és Viktor barátom (Huszár Viktor, a BME DA elnöke – a szerk.) miatt is örülök.

Trencsényi János, az MVFC csapatkapitánya: – Jobban ki kellene segítenünk egymást, taktikusabban kellene futsaloznunk. Sajnos ma ez nem volt meg, ráadásul sok helyzetet kihagytunk, de az ellenfél is. A motiváltságunkon is lehetett volna mit javítani, hiszen nekünk az eredmény már mindegy volt a helyezés miatt, míg a hazaiaknak élet-halál kérdés volt.

Sivák Péter, a BME DA csapatkapitánya: – Gratulálok a csapatomnak, mert szívvel-lélekkel küzdött mindenki. Sikerült megcsinálnunk, amit az edzőnk kért. Mostanában sok kisbüntetőt kihagytam, de köszönöm a bizalmat, és hála Istennek most mindkettő bement.