Mérkőzés beszámolója


2014-01-23 20:00 (11. forduló)
BME Docler Akadémia Rába ETO 5 - 8

MAFC BME DA - Rába ETO 5-8 (4-2)
MAFC Csarnok, Vezette: Kovács G - Rózsa J - Rózsa N

MAFC BME: Tyukász - Öreglaki, Szeghy, Sivák, Rajnay
Cserék: Laucsek, Andorka, Turnai, Kulik, Csernai, Kertész, Fritz, Apatini
Edző Marcos Angulo

Rába ETO: Balázs - Carlito, Alvarito, Fabio, Püspök
Csere: Matkovics, Lódi, Harnisch, Dróth, Bognár, Juanra, Bárdosi, Peczár, Szűcs
Edző: David Madrid

Góllövők: Öreglaki 8', Szeghy 9', Rajnay 16', Sivák 17', 22' illetve: Fabio 2', 23', 23', 401, Alvarito 16', 31', Dróth 29' Juanra 36'

Nem kellett sokat várni az első gólra, a vendégek már ez első percben megszerezték a vezetést, és ekkor sokan azt gondolták, hogy könnyed ETO siker lesz a vége, de nem így történt. A hazaiak kezdeményezően játszottak, és bátran felvállalták a támadásokat, így igen élvezetes, lüktető játék alakult ki. Az első percekben a győriek akarata érvényesült, de egy hazaadás után a hazaiak jöhettek az ellenfél kapuja elől közvetett szabadrúgással, és az ajándékba kapott lehetőséggel éltek is a hazaiak.


A folytatásban tovább nőttek a győri gondok. Balázs Zoltán megsérült, nem is tudta folytatni, majd egy perc múlva újabb gólt kaptak, így a vendéglátóknál volt az előny. A vendégek próbálták gyorsítani a játékot, de a BME szervezetten és fegyelmezetten védekezett, így nem jött az egyenlítés, és mellette veszélyes kontrákat vezettek Csernaiék, amikből tovább növelhették volna az előnyüket, de elpuskázták őket. A sok kihagyott helyzet megbosszulta magát, és a 15. percben egy gyors kombináció után jött az egyenlítés. A gól nem fogta meg az egyetemistákat, és fél perc múlva válaszoltak is, egy szabadrúgást követően. Az újabb vezetés megszerzése után lendületben maradtak a hazaiak, akiket csak szabálytalanság árán tudtak megállítani, és miután össze gyűlt a hat fault, jöhetett a 10 méteres. Sivák állt a labda mögé, és okos lövéssel megduplázta csapata előnyét. A bajnokcsapat ezek után megpróbálta meghajtani a hajrát, de csak kapufákig jutott, előbb egy távoli lövés, majd egy kisbüntető csattant a felsőlécen, így maradt a két gólos hazai előny a szünetre.

Fordulás után a Madrid legénység a hátrány tudatában nekiesett ellenfelének, de egy védelmi hiba után a hazaiak szereztek gólt. Sivákról feledkeztek meg, aki élt a lehetőséggel, és tovább növelte az előnyét. Tetemesnek tűnt az előny, de fél percen belül elolvadt. A vendégek fél perc alatt két gólt is szereztek, két kapu előtti kavarodásból, amivel visszajöttek a mérkőzésbe. A találatoktól kissé megnyugodtak a vendégek, így nem erőltették a támadásokat, de ere majdnem ráfizettek, hiszen a BME-nek hatalmas lehetősége volt újra megduplázni az előnyt.


Ami kimaradt az egyik oldalon, az bement a túloldalon. Dróth egalizált a félidő közepén. Érezhető volt, hogy a vendéglátók fáradnak, egyre többet hibáztak, és nehezebben tudták megtartani a labdát. Néhány perc elteltével a fáradságnak látható jelei lettek. A győriek megszerezték a vezetést, majd egy gyors kontra végén két gólosra növelték az előnyüket. Már csak percek voltak hátra, így az egyetemisták levitték a kapusukat, de érdemi előnyük nem származott belőle, majd az utolsó percben egy labdavesztés után megkapták a kegyelemdöfést, így 5-8 a végeredmény.

Nem tudni minek, vagy ki(k)nek köszönhető, hogy a BME együttese 24 óra alatt két tétmeccset is játszania kellett, de lehet, hogy ha nem kell előző nap kupameccset játszania, a hajrá máshogy alakul. A hazaiak a szezon eddigi legjobb játékával rukkoltak elő, de pechükre pont a címvédővel játszottak, aki ellen csak ez csak a tisztes helytálláshoz volt elég. Amennyiben ezt a teljesítményt nyújtják az alapszakasz hajrájában, nem lesznek gondjaik, ami a felsőházban maradást illeti.