Mérkőzés beszámolója


2013-10-14 20:30 (5. forduló)
BME Docler Akadéia Dunakeszi Kinizsi Futsal Klub 3 - 3

MAFC BME DOCLER AKADÉMIA - DUNAKESZI KINIZSI FUTSAL 3-3 (0-0)
MAFC sportcsarnok, 400 néző
Játékvezetők:
 Farkas B., Baghy, Zimonyi

MAFC: Laucsek - Öreglaki, Komáromi, Szeghy, Fehér
Cserék: Tyukász - Simon, Sivák, Kulik, Fritz, Apatini, Kertész, Andorka, Máthé
Edző: Marcos Angulo

Dunakeszi:
 Tóth Gy. - Kun, Temesi, Kovács, Varga
Cserék: Hegedűs - Szabó, Vincze, Takács, Sáfár, Szlifka, Bota
Edző: Fehér Zsolt

Sárga lap: Öreglaki, Komáromi, Kulik, Sivák illetve Takács, Szabó

Piros lap: Temesi, Varga

 

 

 

 

Gólszerzők: Öreglaki, Kertész, Fehér illetve Varga, Kun, Tóth Gy., 

Telt ház, és kitűnő hangulat fogadta a csapatokat a hétfő esti rangadón. A nézőtéren helyet foglalt az Ausztria elleni, első világbajnoki selejtezőre készülő, Üllőn edzőtáborozó női nagypályás labdarúgó válogatott. A kezdőrúgást Újbuda polgármestere végezte el.

A hazaiak legjobb kerettel vágtak neki az estének, míg a vendégek továbbra is igen tartalékosan érkeztek.
A Dunakeszi defenzívebb taktikát választott az elején, a MAFC fiataljai pedig nagy lendülettel vágtak neki az összecsapásnak, ők voltak inkább kezdeményezőek. A vendégek leginkább a BME apróbb védelmi megingásai után voltak veszélyesek. A félidő jó iramban, és jó játékkal telt, habár gól nem született.

A szünet után rákapcsolt a Dunakeszi, és igen hamar gólt szereztek, ami láthatóan megzavarta az "egyetemistákat" A Keszi ebben a szakaszban magabiztosabban játszott, és ugyan egyenlített a MAFC, de emberhátrányban is újra megszerezték a vezetést Kun okos szabadrúgásgóljával. Sőt, Tóth Gyula feltette a koronát aznapi teljesítményére, parádézott egész meccsen a kapus: a vészkapussal felálló MAFC támadása után labdát szerzett - pedig itt Temesi kiállítása miatt 5 a 3 ellen voltak - majd az ellenfél kapujába ívelte a labdát a válogatott hálóőr.

A meccs azonban még nem volt lefutva, nem nyugodhattak meg a vendégek, hiszen a MAFC folyamatosan birtokolta a labdát és támadtak, több kapufát is rúgtak, mentek előre az egyenlítésért, s ennek meg is lett az eredménye két gól formájában, s ezután már a győzelemért indultak harcba. A végig lüktető, parázs hangulatú, két kiállítással és tömérdek sárga lappal tarkított  összecsapáson azonban nem született már gól, döntetlenre végeztek a felek.
Igazi jó hangulatú sportélményben lehetett része minden kilátogatónak. Jó ilyet látni a magyar futsalban, jó volt ezt a meccset látni.

Lapszemle:

 

 

 

http://www.futsal-hungary.hu/v003/versenyrendszer.asp?p_menu=p003_102&p_lepes=0&p_foprogram=3&p_alprogram=1&p_hir_kod=4993

http://www.budapestifoci.hu/tartalom/cikk/252851_bator_taktikaval_veretlen_a_mafc

http://www.budapestifoci.hu/tartalom/cikk/252853_az_mlsz_nek_uzent_a_spanyol_edzo

http://youtu.be/sFOu4cC0K2M