Mérkőzés beszámolója


2013-05-13 18:30 (8. forduló)
DEAC Futsal Cub MAFC BME Docler Akadémia 3 - 7

DEAC Futsal Club 3-7 (1-0) MAFC BME Futsal Docler Akadémia

BME DA: Papp; Fehér; Komáromi; Öreglaki; Kulik; Cserék: Fuartes; Fritz B.; Csernai; Andorka; André; Munkácsi

DEAC: Szalánczi; Angyalos; Fekete; Nagy I.; Berecz; Cserék: Elek; Polyák; Kovács I.; Tar; Varga D.; Nagy Zs.; Milbik

Góllövők:  Berecz (12’; 35’; 37’); illetve: Fritz B. (26’); Öreglaki (31’; 37’; 38’); Komáromi (33’); Fehér (36’); Munkácsi (38’);

Mi készülhettünk nyugalommal a mérkőzésre, hiszen már bebiztosítottuk az NBI-es bennmaradásunkat, azonban ezzel szemben a hazaiaknak mindenképpen nyerniük kellett volna, hogy elkerüljék az osztályozót.

Lassan indult a játék, látszódott rajtunk, hogy előző nap értünk haza a hollandiai nemzetközi tornáról. A mérkőzés elején többet kezdeményezett a hazai csapat, aminek meg is lett a következménye, a félidő közepén egy kapuskidobást lefülelve emberelőnybe került a DEAC csapata, amit gyorsan gólra is váltottak. A félidő további részében mindkét oldalon voltak kisebb-nagyobb helyzetek, amik azonban kihasználatlanul maradtak, köszönhető ez többek között a jól védő − az NBI-ben először kezdőként játszó − fiatal kapusunk, Papp Endre Leventének.

A második félidőben sokkal harcosabban léptünk pályára, aminek meg is lett az eredménye, első gólunkat Fritz Balázs szerezte a 26. percben, amikor Munkácsi középre adott labdáját vágta az ellenfél kapujába. Nem kellett sokat várni a vezető gólra sem, Öreglaki Norbert rúgta ki a bal alsót a 31. percben, majd két perc múlva Komáromi- Fritz- Komáromi összjáték révén tovább növeltük az előnyünket. Erre még volt válasza a DEAC-nak, összegyűlt a faultunk, és így kisbüntetőhöz jutottak, amit Berecz sikeresen érvényesített (2-3). Azonban egy perc múlva 12 méterről Fehér Krisztián szerzett egy gyönyörű gót, majd Öreglaki Norbert emelte be a Debreceniek kapujába a játékszert Csernai labdaszerzését követően, a félpályán túlról.

A 37. percben a hatoson belül Csernai Gábort látta szabálytalannak a játékvezető, amiért megkapta a második sárgáját, és így kiállították, valamint hatmétereshez jutott az ellenfél, amit Berecz biztosan értékesített, ezzel megszerezte maga és csapata harmadik találatát. (3-5).

Ezzel azonban még nem volt vége, a 38. percben még két gólt is rúgtunk, először Munkácsi Ricsi szerezte meg a félpályán a labdát és értékesítette a ziccert, majd Öreglaki Norbert vezette egészen a gólvonalig a labdát (3-7).

Külön dicséret illeti a fiúkat, hiszen egy fárasztó torna után egy tétnélküli mérkőzésen se hagyták magukat, hátrányból egyenlítettek, megszerezték a vezetést, majd a második félidő végében okos gólokkal bebiztosították magukat, így veretlenül jutottunk el a rájátszás utolsó mérkőzéséhez, és továbbra is vezetjük az alsóházi rájátszást!

 

Milbik Kálmán, DEAC, játékosedző: Csapatunk hasonló összeállításban, mint Veszprémben, viszont nem olyan akarattal és hőfokon játszott! Nagyon langyos mérkőzés volt, az ellenfél labdabiztos volt, és mi támadásban nem sokat tudtunk nyújtani. Még így is az 1. félidő után 1:0-ás vezetéssel tudtunk az öltözőbe vonulni. Sajnos a 2. félidőt ott folytattuk, ahol abbahagytuk. Nem sikerült további gólt, gólokat lőnünk, viszont három "egyéni" hibából az ellenfél 1:3-ra megfordította a mérkőzést. Majd lehoztuk a kapusunkat, hogy 5:4 ellen tudjunk eredményesebbek lenni. Ez sikerült is, de 3:2-nél 1 percen belül két olyan eladott labdából kaptunk gólokat, ami ezen a szinten nem elfogadható. Ezzel megpecsételődött a sorsunk. Kicsit azt hittük, hogy az első osztályban már bent maradt MAFC, nem akar itt győzni, és úgy is álltunk hozzá a mérkőzéshez. Nem így lett! Az hogy a pályán egyszerre fent van 5 nb1-es szintű játékos, az nem jelenti azt, hogy mindenképpen győzünk! Rengeteget kell érte tenni! Ugyanúgy, ahogy a bent maradásunkért, amire még mindig azt mondom, hogy 60% esélyünk van rá, de ez jövő kedden teljes mértékben kikristályosodik!

Kőrösi Zoltán, BME DA, vezetőedző: Borzalmasan álmos első félidő, külföldön voltunk négy napig és sajnos látszódott a csapat java részén, hogy megfogta a hosszadalmas utazás, a mérkőzés elejére ez egészen egyértelműen kihatott. Bevallom őszintén, hogy a végeredményre én se számítottam annak kapcsán, hogy a félidőben 1-0-ra vezetett az ellenfél, és az első félidő játéka alapján nem volt benne az sem, hogy mi itt győztesen tudjuk elhagyni a pályát.

Nagyon örülök, mert szerintem a második félidőben megmutatkozott a játékelőny és szerencsére a gólhelyzeteket is ki tudtuk használni, hellyel-közzel el tudtuk csípni a labdákat, és így lehetőségünk volt üres kapura rúgni. Felszabadult játékot kértem én is, és Csernai Úr is, a mai mérkőzésen szerintem minden adott volt hozzá. Egy sikeresnek mondható külföldi torna után végre felszabadultan játszhattunk, az egész eddigi idényre rányomta a bélyegét az, hogy folyamatosan a kiesés ellen küzdöttünk. Most végre felszabadult mérkőzés jöhetett és jön majd az elkövetkező időszakban is, talán ez az a motiváció, ami segítette, illetve az, hogy a támogatóink folyamatosan kiálltak mellettünk, és bíztattak, hogy az alsóház győzelmével összességben a középmezőnyben fogunk végezni, ami azért optikailag nem is néz ki olyan rosszul.