Mérkőzés beszámolója


2013-05-06 20:15 (7. forduló)
MAFC BME Docler Akadémia FC Veszprém 3 - 2

MAFC BME Futsal Docler Akadémia 3-2 (0-2) FC Veszprém

BME DA: dr. Varró; Öreglaki; Komáromi; Kulik; Csernai; Cserék: Gremsperger; Fritz B.; Kertész; Fehér; Andorka; André; Munkácsi;

Veszprém: Sárdi; Bényi; Leitold; Hazuga; Molnár; Cserék: Kasza; Pálfi; Finta; Szabadfi; Farkas; Marosvölgyi; Tar;

Góllövők:  Csernai (28’); Komáromi (28’); Öreglaki (33’); illetve: Hazuga (01’); Finta (02’);

Utolsó hazai mérkőzésünket a Hauszmann utcai csarnok felújítása miatt a Csömöri csarnokban rendeztük meg. Nagyon fontos meccsünk volt, hiszen győzelem esetén matematikailag is biztos volt az NBI-es bennmaradás, és így nyugodt szívvel indulhattunk Eindhovenbe, a leghíresebb egyetemi futsal tornára.

Ezzel szemben az ellenfélnek sikerült jobban a kezdés az első percben a bal szélről sikerült találatot szerezniük, majd még a második percben egy szabadrúgásgól talált utat a hálónkba. Veszprém az előny tudatában beállt teljesen a kapuja elé, és várt az újabb kontrára.

Mi hiába erőltettük a támadásokat, a stabil felállt védelem ellen nem nagyon találtuk az ellenszert. Hiába volt hatalmas a mezőnyfölényük, nem sikerült a szépítés, legalábbis az első félidőben.

Fordulás után továbbra is ostromoltuk az ellenfél kapuját, azonban gólt csak a félidő közepén sikerült szerezni, miután az ellenfél első számú kapusa sérülése miatt a kénytelenek voltak kapust cserélni. Csernai szerezte meg első gólunkat 10 méterről, majd még ugyanabban a percben Komáromi egyenlített.

Ettől azonban nem nyugodtunk meg, továbbra is folyamatosan indítottuk a támadásokat, aminek meg is lett az eredménye, a 33. percben Öreglaki volt eredményes. A hajrában a Veszprémnek fel kellett adnia a védekezést, amit meg is tett, de egyenlítenie már nem sikerült, így továbbra is veretlenül álunk az alsóház élén, és az utolsó két mérkőzéstől függetlenül megvan a biztos bennmaradásunk!

 

Németh Gábor, Veszprém: Az a helyzet, hogy a szegény embert az ág is húzza, amikor nem megy a szekér, akkor nem pattan be a labda. Úgy érzem, hogy a harmadik gól egy kulcs lett volna, ha azt meg tudjuk szerezni, akkor szerintem meg lett volna a mérkőzés. Arra gondolok még, hogy amikor megsérült a kapusunk, akkor mintha megváltozott volna egy kicsit a csapat; illetve a Docler ellentétes ágban van, Ők a rájátszásban majdnem minden meccset megnyertek, a szerencse most mellettük állt, annak ellenére, hogy gratulálok nekik a győzelmekhez, mert megérdemelten nyertek.


Gremsperger Gábor, BME: - Nagyon örülök, hogy sikerült végre matematikailag is bebiztosítani a bennmaradásunkat. Úgy gondolom, hogy megdolgoztunk érte és megérdemeltük. A mai meccsen a Veszprém két szerencsés gólt tudott rúgni, de utána 6 méteren védekeztek végig. Úgy gondolom, hogy a futsalt játszó csapat teljesen megérdemelten nyerte az összecsapást. 

Öreglaki Norbert, BME DA: Úgy érzem, hogy amit elterveztünk az első félidőben nem valósult meg, nagyon sok pontatlanság adódott a játékunkban. A félidőben megbeszéltük a hibákat, kijavítottuk, és a második félidőben egy 6-7 perces jó játékkal tudtunk nyerni, aminek nagyon örülünk!