Mérkőzés beszámolója


2013-04-08 20:15 (3. forduló)
MAFC BME Docler Akadémia DEAC Futsal Club 4 - 3

MAFC BME Futsal Docler Akadémia 4-3 (2-1) DEAC Futsal Club

 

BME DA: Fuartes; Öreglaki; Sivák; Kertész; Csernai; Cserék: dr. Varró; Kulik; Fehér; Komáromi; Füzy; Andorka; Fritz

DEAC: Szalánczi; Polyák; Ponczok; Nagy I.; Fekete; Cserék: Harmati; Belinszky; varga; Kovács; Mezei;

Góllövők: Öreglaki (3’); Komáromi (8’); Füzy (32’; 40’); illetve: Fekete (11’); Nagy I. (26’); Varga (31’);

 

Az alsóházi rájátszás harmadik fordulójában a DEAC csapatát láttuk vendégül. Talán a vendég csapatnak volt nagyobb tétje a mérkőzésnek, hiszen míg mi vereség esetén is tartottuk volna a pozíciónkat, a DEAC csapata győzelem estén elkerült volna az ötödik, kiesést jelentő helyről.

Már az első perctől kezdve mi támadtunk többet, alig került át a hazai térfélre a labda, aminek meg is lett az eredménye, már a harmadik percben Sivák Péter középre adott labdáját Öreglaki Norbert helyezte a kapuba. Ezek után se változott a játék képe, sorra dolgoztuk ki a helyzeteket, volt, hogy kapufát lőttünk, vagy az ellenél kapusa védett. A következő gólra öt percet kellett várni, amikor is 9 méterről jöhettünk szabadrúgással, amit Komáromi Péter először a sorfalba rúgott, de a kipattanó labdát már sikerült értékesíteni, és így tovább növelve az előnyünket (2-0). Sajnos ez a felállás nem tartott sokáig, a félidő közepén, a szélen érkező játékosról védőnk egy lépéssel lemaradt, amit a debreceni csapat kegyetlenül ki is használt, a kapufa segítségével megszerezték az első góljukat. A félidő második felében már több gól nem esett, azonban továbbra is a mienk volt a nagyobb helyzet, a 13. percben Kulik Renátó lövése már elhaladt a kapus mellett, de egy visszaérő védőnek sikerült megállítania még a gólvonal előtt.

A második félidő lényegében ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, továbbra is mi dolgoztunk ki több helyzetet, azonban gólt nem sikerült szereznünk, ami megbosszulta önmagát, egy, a kapusunkról kipattanó labdához hamarabb ért oda az ellenfél, és természetesen értékesítette is az üres kapus helyzetet. Az egyenlítéstől erőre kaptak, egyre veszélyesebb támadásokat dolgoztak ki, aminek meg is lett az eredménye, egy indításból gólt szereztek, a kapus mellett elrúgott labdához a bíró szerint már későn ért Fehér Krisztián, hogy a megakadályozza a gólszerzést.

Szerencsére a DEAC előnye nem tartott sokáig, egy perc se telt el, amikor Füzy Zsolt lőtte ki az ellenfél kapujának jobb alsó sarkát. Innentől egyre feszültebb volt a játék. A második félidő 14. percében 9 méterről szabadrúgást kapott a Debrecen csapata, amit nem sikerült kihasználniuk, ellenben 52 másodperccel a mérkőzés vége előtt Komáromi Péter középre helyezett labdáját Füzy vágta be, így megszerezte a második gólját, amivel megint mi álltunk nyerésre. A közvetlenül a gól után Komáromit sportszerűtlen magatartás miatt kiállították, így a hátralévő időben kénytelenek voltunk emberhátrányban játszani, ami szerencsére sikerült, maradt az egy gólos előnyünk a végére.

Összefoglalva egy fordulatos meccsen a DEAC csapatát győztük le 4-3-ra. Lehetett volna nagyobb is a különbség, saját magunknak nehezítettük meg a mérkőzést, de a lényeg, hogy mienk a 3 pont és így továbbra is az alsóház második helyén állunk.

 

Csernai Gábor: A mérkőzés képe alapján megérdemelten tartottuk otthon a három pontot, de nem lehetünk túlzottan elégedettek, mert sokszor döntő szituációkban hoztunk rossz döntéseket. Ezzel hagytuk, hogy ellenfelünk végig mérkőzésben legyen, es esélye legyen a pontszerzésre.

Ha szeretnénk osztályozó nélkül bennmaradni ezen javítanunk kell, mert egyre nehezebb lesz minden mérkőzés, ahogy közeledik a vége.