Mérkőzés beszámolója


2013-04-26 19:00 (6. forduló)
Rubeola FC MAFC BME Docler Akadémia 4 - 4

Rubeola FC 4-4 (3-0) MAFC BME Futsal Docler Akadémia

 

BME DA: dr. Varró; Öreglaki; Sivák; Kertész; Fritz; Cserék: Gremsperger; Kulik; Fehér; André; Füzy; Andorka; Csernai;

Rubeola: Horváth G.; Kilik; Érsek; Hosszú; Dénes; Cserék: Tősér; Fülep; Tihanyi; lakos; Tvaruska; Horváth B.; Kovács;

Góllövők: Fehér ( 21’; 28’); Öreglaki (24’; 39’); illetve: Érsek (3’); Hosszú (10’; 18’); Tősér (39’)

Ahogy telnek a fordulók, annál jobban élesednek a küzdelmek az alsóházban. A mérkőzést mi várhattuk nyugodtabban, hiszen az alsó ház élén állunk, négy pontra az osztályozós helytől, ahol épp mostani ellenfelünk, a Rubeola áll. Így a hazaiakon volt inkább a nyerési kényszer, hiszen amennyiben el akarják kerülni az osztályozót, akkor mindenképp nyerniük kellett volna.

Ennek megfelelően kezdtek, hiszen Érsek révén már a harmadik percben megszerezték a vezetést. A mérkőzés alatt végig mi irányítottuk a játékot, a hazaiak kontrára voltak berendezkedve, ami igen jól is működött, hiszen Hosszú Ádám kétszer is betalált, így már három gólos volt a csömöri előny. Több helyzetünk is kihasználatlan maradt, az első félidőben képtelenek voltunk gólt szerezni.

Fordulás után gyorsan megtört a jég, Fehér Krisztián hamar beköszönt, majd néhány perccel később Öreglaki gólja visszahozta a meccset. Továbbra is mi irányítottuk a játékot, aminek meg lett az eredménye, még a félidő közepe előtt sikerült kiegyenlítenünk.

Azonban, ahogy az lenni szokott, jött a fordulat, Sivák szerelését érezték szabálytalannak a játékvezetők, amit sárga lappal jutalmaztak, de mivel volt már neki, így a kiállítás sorsára jutott. Az emberelőnyt a Rubeola kihasználta, így egy perccel a vége előtt ismét nyerésre álltak. Így kénytelenek voltunk lehozni a kapusunk, kockáztatni, hogy elkerüljük a vereséget, ami sikerült is, Öreglaki egyenlített újra.

Így megtartottuk a négy pont előnyünket riválisunkkal szemben.

Simon Péter, Csömör: A csapat hozzáállásával maximálisan elégedett voltam, de sajnos a második félidőben fejben elfogytunk ennek okául a döntetlen reálisnak mondható. Ha ezen az úton haladunk tovább, meg lesz az eredménye.

Csernai Gábor, BME DA: Tudtuk meccs előtt, hogy győzelmünk esetén nagy lépést tennénk a biztos bent maradás felé. Ehhez képest a hozzáállásunk nem ezt mutatta, ami az első félidőben teljesen meg is látszott. Nem elég tudni, hogy jobb vagyok esetleg az ellenfélnél, ezt érvényesíteni is tudni kell a pályán, amiért tenni is kell. Ezt páran elfelejtették, és ezek fényében örülhetünk az egy pontnak.