Mérkőzés beszámolója


2013-02-25 18:15 (22. forduló)
Swietelsky-Haladás VSE MAFC BME Docler Akadémia 4 - 6

Swietelsky-Haladás VSE 4-6 (1-3) MAFC BME Futsal Docler Akadémia

BME DA: Gremsperger; Öreglaki; Sivák; Kertész; Csernai; Cserék: Fuartes; Kulik; Fehér; Komáromi; Füzy; Andorka; Munkácsi

Haladás: Sipos; Bagó; Jáger; Horváth; Egle; Cserék: Jurak; Czeglédi; Halmos; Joó; Sipos; Németh; Koronczai

Góllövők: Kertész (1’;30’); Fehér (5’;12’;33’); Füzy (38’); illetetve: Németh (18’); Jáger (24’; 33’; 40’)

Számunkra a mérkőzésnek óriási tétje volt, hiszen pontokat kellett szerezzünk, hogy elkerüljünk a tabella végéről, és hát az sem mindegy hogy hány pontot viszünk a rájátszásra.

Az öltözőben maradt a házigazda, már az első percben megszereztük a vezetést. Egy közeli, erős lövés perdült ki Sipos kezéből, amit az érkező Kertész Gergő fejelt egy lépésről a kapuba. A folytatásban is sorozatban dolgoztuk ki a helyzeteket. Az 5. percben, Fehér Krisztián szerezte meg az első gólját, így már 0-2 volt az állás. Remekül játszottunk, a Haladás még helyzetet se tudott kialakítani. A hazaiak a saját kapujuk előtt vesztették el a labdát amiből Fehér Krisztián megszerezte második gólját. A félidő végén Németh Péter szerezte meg a hazaiak első találatát egy egyéni akció végén, így a félidőben 1-3 volt az állás.

Fordulás után egy agresszívabb, gyorsabb Haladás lépett pályára. Aminek meg is lett a következménye: egy kipattanó lövést értékesített Jáger. Bár a hazaiak diktálták a tempót, mégis mi szereztünk újabb gólt, Kertész Gergő éles szögből, távolról leadott lövése talált utat a kapuba. Majd Fehér Krisztián szerezte meg az ötödik gólunkat, ezzel eldőlni látszott a mérkőzés sorsa. A folytatásban vészkapussal rohamozott a Haladás. Jáger gyorsan szépített, a nagy rohanásba azonban egyre több hiba csúszott. Két perccel a vége előtt még egy kontrából Füzy szerzete meg az utolsó gólunkat. Majd egy büntetőt értékesített Jáger a 40. percben. Így  a vége 4-6 lett.

 Horváth Levente:  Enerváltan kezdtünk, amit kihasznált a vendégcsapat, és komoly előnybe került. Túl nagy előnyt adtunk, amit nem tudtunk ledolgozni. Megérdemelten nyert a MAFC. Most kikaptunk, de a csapat alapszakaszban nyújtott teljesítményét nem érheti kritika,m hiszen a célunkat elértük, bejutottunk a felsőházba.

Csernai Gábor:  Remekül kezdtünk, az első félidőben eldönthettük volna a meccset, ám rengeteg ziccert kihagytunk. Így maradt izgalom a második félidőre. Szerencsére most a végen is jól koncentráltunk és nem volt veszélyben a győzelmük. Szépen haladunk céljaink megvalósítása felé.