Mérkőzés beszámolója


2013-01-07 20:15 (16. forduló)
MAFC BME Docler Akadémia DEAC Futsal Club 7 - 5

MAFC BME Futsal Docler Akadémia 7-5 (2-3) DEAC Sportszervező Kft.

 

BME DA: Gremsperger; Öreglaki; Sivák; Szabó Z.; Rajnay; Cserék: dr. Varró; Csernai; Andorka; Munkácsi; Bártfai.; Kertész

DEAC: Szalánczi; Fekete; Nagy I.; Angyalos; Berecz; Cserék: Mezei; Varga; Kövér; Juhász; Fábri

Góllövők: Sivák (16’; 17’; 28’; 36’; 39’); Öreglaki (30’); Szabó (36’); illetve Berecz (13’; 18’; 25’); Nagy I. (16’; 26’)

Nagy tétje volt a találkozónak, hiszen győzelem estén végre előrébb kerülhettünk a tabellán.  Jó iramban indult a találkozó, már a második percben Öreglaki lövését kellett hárítani a DEAC kapusának. Bár nem volt több helyzete az ellenfélnek, mégis nekik sikerült előbb gólt szerezni, a 13. percben. Nem kellett sokáig várni az egyenlítésre, Sivák sikeresen értékesítette a kisbüntetőt. Azonban még egy percen belül egy kontrából megint a DEAC csapata szerzett előnyt, amit megint kisbüntető révén sikerült kiegyenlíteni. Sokáig megint nem örülhettünk, az ellenfélnek is sikerült értékesítenie az egyik kisbüntetőjét. Így a szünetben 2-3 volt az eredmény.

A második félidő nem kezdődött jól a részünkről, egymás után két gólt is kaptunk. Azonban nem adtuk fel, továbbra is támadtunk, aminek meglett az eredménye, a 8. percben Csernai-Sivák összjátéka révén megszereztük a harmadik gólunkat. Majd két perccel később Öreglaki volt eredményes, 10 méterről lőtt a jobb alsóba, így 4-5. Mindent egy lapra téve fel, kijöttünk vészkapussal, ami sikeresnek bizonyult, Szabó szerzett gólt közvetlen közelről. Majd újabb kisbüntetőhöz jutottunk, amit Sivák ismét biztosan értékesített, így először a mérkőzésen mi vezettünk. Ezután még 2 büntetőt rúghattunk, amiből csak az egyiket sikerült gólra váltani, azonban ez is elegendő volt a győzelemhez, aminek a következtében elkerültünk a tabella utolsó helyéről.

 Darányi Antal, a DEAC vezetőedzője: - Igazi alsóházi rangadóra készültünk, aminek nagy tétje volt. Az elején azt kaptuk, amire számítottunk, aztán váratlan események történtek, amire nehéz szavakat találni. Sajnos nem kaptuk meg az egyenlő feltételeket, ami döntően befolyásolt a végeredményt. Leginkább abban, hogy a második félidőre elfogytunk, és hiába vezettünk több góllal, a végére kiütközött a fáradságunk. Gratulálok az ellenfélnek.

 

Csernai Gábor, MAFC BME: - Bíztunk benne, hogy esetleg sikerül az új játékosokat bevetnünk, de technikai okok miatt ez elmaradt. Nagyon nehéz meccsre számítottunk, ami be is igazolódott. Nem indult jól a találkozó, végig szaladtunk az első félidőben az eredmény után, ráadásul a fordulás után, még tovább nőtt a hátrányunk elég hamar. Szerencsére mínusz háromnál se estünk kétségbe, és lelkesedéssel és koncentrációval sikerült visszajönni a meccsbe. Rengeteg helyzetet kihagytunk ismét, ezért számított, hogy ezúttal élni tudtunk a kisbüntetőkkel, hiszen 4 gólt is 10 méteresből szereztünk. A hajrá abszolút a miénk volt, így úgy érzem, megérdemeltük ezt a győzelmet, amit Huszár Viktornak ajánlunk! Ez a három pont nagyon fontos volt, hogy ne szakadjunk le, illetve, hogy visszaszerezzük az önbizalmunkat, hogy képesek vagyunk nyerni.