Mérkőzés beszámolója


2012-11-12 19:00 (10. forduló)
UTC Futsal Team MAFC BME Docler Akadémia 6 - 1

UTC Futsal Team - MAFC BME Docler Akadémia 6-1 (0-0)

Hétfőn a listavezető otthonába látogattunk, és reménykedtünk benne, hogy megszakítjuk a nyeretlenségi sorozatunkat. Ebben a szellemben kezdtük meg a mérkőzést és próbáltunk fegyelmezett védekezésből veszélyes
kontrákat vezetni. Ez az első félidőben egy kis szépség hibát leszámítva tökéletes lett, mert gólt ugyan nem kapunk viszont egyetlen ziccerünket sem sikerült értékesítenünk. A szegedi csapat ebben a játékrészben kisebb mezőnyfölényben játszott, köszönhetően annak, hogy átengedtük nekik a pálya 2/3-át. A második félidőre mi sajnos három perccel később jöttünk ki az öltözőből, és ez elég is volt az ellenfelünknek, hogy kétszer is betaláljon. (Az első találat igencsak szépségdíjasa sikerült.) Ezzel a két találattal megfordult a mérkőzés menete, és sebességet kapcsolva sorra dolgoztuk ki a helyzeteket és hamar tudtunk szépíteni. Sajnos a további elképesztő helyzeteinknél már nem voltunk ilyen koncentráltak,amihez kellett az ellenfél kapusának bravúrjai is. A sok kimaradt ziccer megbosszulta magát, mert egy ártatlannak tűnő szituációból döntetlen helyett 3:1-re módosult az eredmény. Mivel már csak 4perc volt a végéig vissza, így azonnal lehoztuk a kapust. Ezt még a helyzet kihasználásunknál is rosszabbul játszottuk, ezért még 3gól lett a büntetésünk. Így kialakult a mérkőzés képe alapján egy irreális végeredmény.

Csernai Gábor: Elképesztő helyzetbe hoztuk magunkat, amit csak saját magunknak köszönhetünk. Ha valaki megnézi a mérkőzéseinket, nem hiszi el, hogy az utolsó helyen állunk, pedig így van és a szép játékért nem osztanak pontokat. Tudomásul kell vegyük, hogy a kapu előtti eredményességünk dönti el a sorsunkat, ha ennek  ténynek nem rendelünk alá
mindent, elveszítjük a versenyfutásunkat, az Idővel. Gratulálok a Szegednek a mérkőzéshez.

Brinszky Adrián: "Remek ellenfelet sikerült hatalmas taktikai küzdelemben legyőznünk. Dicséret illeti az ellenfelet, mert nem csak szívvel-lélekkel, de játékban is méltó partnerünknek bizonyult. Az extrém egyéni teljesítmények ezúttal is a mi oldalunkra billentették a mérleg nyelvét."

UTC: Tombácz - Trucz, Koncz, Takács R., Tóth A. Csere: Bullás, Hegyesi, Dürgő, Pataki, Gahwagi, Fülöp, Béry (kapus). Vezetőedző: Brinszky Adrián.
MAFC: Gremsperger - Öreglaki, Sivák, Kertész, Munkácsi. Csere: Papp, Csernai, Rajnay, Andorka, Szabó Z., Fazekas. Vezetőedző: Kőrösi Zoltán.
Gól: Tóth A. (22′, 32′), Trucz (23′), Hegyesi (35′), Csernai (37′ - öngól), Tombácz (40′), ill. Csernai (25′)