Mérkőzés beszámolója


2012-09-24 18:30 (5. forduló)
DEAC Futsal Club MAFC BME Docler Akadémia 7 - 2

DEAC Futsal Club 7-2 (3-1) MAFC BME Docler Akadémia

Csapatunk Debrecenben lépett pályára a DEAC ARMADA csapata ellen. A mérkőzés előtt a hazaiak pont nélkül álltak a tabellán, míg mi egy győztes meccset követően érkeztünk a cívis városba. A nyár folyamán a DEAC csapata nagyban átalakult, meghatározó játékosai távoztak és főként fiatalokra próbálnak építeni, ezt a rutintalanságot bizonyította addigi szereplésük is. Ezen előjelek figyelembe vételével mondhatni „kötelező győzelmi” szándékkal léptünk pályára, úgy gondoltuk jelen állás szerint mindenképp mi vagyunk a mérkőzés esélyesei.

Ezt bizonyította az is, hogy a második percben egy szép Sivák – Öreglaki támadás végén utóbbi megszerezte első találatunkat. Ez a „páros” régóta ismeri egymást, látszott is az összeszokottság ezen az igazi futsalos gólon.

A korai vezetés tudatában talán túlságosan is elkényelmesedtünk, gondolván, hogy könnyed győzelem várhat ránk. A hazaiak fiataljai azonban nem így gondolták, és agresszívan megtámadták a labdás játékosunkat, amivel sajnos komoly gondba kerültünk. A nem megfelelő koncentráltság mellé párosult, hogy a csarnok borítása sem feküdt a mi játékunknak, illetve fizikailag talán megfogta egy-két játékosunkat a picit hosszabb utazás. Ezen körülmények eredményeképp a DEAC a 12. percben egyenlíteni tudott. Ekkor még nem gondoltuk, hogy innentől mélyrepülés következik számunkra.

Az egyenlítés után játékunk teljesen szétesett, felvettük a hazaiak rohanós stílusát, ezáltal főként egy-egy elleni párharcokra éleződött ki a mérkőzés, mivel mi nagyon keveset futottunk és az összjáték sem működött a pontatlan passzok miatt, valamint ötlettelennek tűntünk. A párharcokat sorra elvesztettük, így egy szintén vesztes párharc után kialakul helyzetből a 18. percben már a vezetést is megszerezte a debreceni csapat.

 Ezután már kezdett tudatosulni bennünk, hogy ebből nagy gond lehet, azonban nem tudtunk gyorsan válaszolni, és a 19. percben már kétgólosra növelték az előnyüket a hazaiak. Így 3-1-es állással vonultunk a félidőben az öltözőbe.

 A szünetben megbeszéltük a problémákat, és azok kijavításának tudatában futottunk ki a második félidőre. Azonban minden ott folytatódott, ahol az a félidő előtt abbamaradt. Továbbra sem tudtuk játszani saját játékunkat, a párharcokat elvesztettük, ennek meg is lett a következménye, a 23. és 25. percben ismét gólt kaptunk. Ekkor már végérvényesen tudatosult bennünk, hogy a mai napon nem működik az általunk képviselt futsalos játék. Így már a második félidő közepén vészkapus játékra váltottunk.

A kapus lehozatalával bizakodtunk abban, hogy a rutintalanabb hazai csapat védekezési hibáit majd kihasználva megfordítjuk a mérkőzést. Azonban ez a játékforma sem bizonyult a mai napon ütőképesnek. Járattuk a labdát, vártuk, hogy ellenfelünk hibázzon, viszont a kapura egyáltalán nem voltunk veszélyesek. A 30. percben egy labdavesztés után az üres kapuba kaptunk ismételten egy gólt.

Ezután tovább próbálkoztunk 5 a 4-ben, de továbbra sem tudtunk gólt szerezni, ha esetlegesen lövéseink eljutottak a kapuig, akkor azokat könnyűszerrel hárította/fogta meg a kapus, mivel azok nem voltak túlzottan erősek és pontosan helyezettek. A 34. percben még sikerült gólt szereznünk Kertész révén egy kontratámadás végén. Viszont ekkor már kevés volt hátra, főleg a mutatott játékunk alapján volt ez az idő nagyon kevés arra, hogy közelebb kerüljünk ellenfelünkhöz. A mérkőzés végén még kaptunk egy gólt a 39. percben szintén üres kapura.

Összefoglalva az eddigi szezon leggyengébb produkcióját nyújtottuk, érdekesség, hogy mai alkalommal nem voltak meg azok a szokásos kihagyott nagy helyzeteink, amelyek korábban a vesztes mérkőzéseink során azért megvoltak. De hibáinkból tanulnunk kell, fejlődnünk kell, hogy a párharcainkat sokkal nagyobb százalékban nyerjük meg, ugyanis azon csapatok, amelyek kevésbé futsalos játékot képviselnek a mezőnyben hasonlóan fognak ellenünk játszani.

  Csernai Gábor: A mérkőzés kezdése előtt egyértelmű célunk volt, hogy elhozzuk a 3pontot Debrecenből. Az első pár perc ebben a szellemben telt és gyorsan megszereztük a vezetést, aztán egyéni hibáinknak köszönhetően 2gólós hátránnyal mehettünk az öltözőbe a félidőben. Egyből megpróbáltuk a vészkapusos játékot, de ezen a napon és ezen a talajon ez sem segített, így nem várt vereséget szenvedtünk.

 

DEAC: Szalánczi, Nagy I., Sánta, Kövér, Berecz; Cserék: Szabó Fábri, Tar, Gyügyei, Varga, Katona

MAFC BME DA: Varró, Csernai, Öreglaki, Sivák, Fazekas B.; Cserék: Rajnay, Kertész, Munkácsi, Andorka, Szabó Z., Gremsperger

Góllövő: Sánta (12., 25.); Nagy I. (18., 19.); Kövér (23.); Szalánczi (30.); Berecz (29.); illetve Öreglaki (2.); Kertész (24.)