Mérkőzés beszámolója


2012-09-17 20:15 (4. forduló)
MAFC BME Docler Akadémia Üllő FC Cső-Montage 6 - 4

MAFC BME Docler Akadémia 6-4 (2-2) Üllő FC Cső-Montage

 

Hazai pályán fogadtuk a nagy múltú Cső Montage csapatát, bár az előző szezonban ők is a kiesés ellen küzdöttek. Ennek ellenére mi várhattuk esélyesként a találkozót, mert míg hozzánk kulcsjátékosok érkeztek, akik válogatott kerettagok, addig a vendégeknél kulcsjátékosok távoztak és fiatalokkal igyekeztek pótolni őket. Ennek megfelelően támadólag léptünk fel már rögtön a meccs elején, majd ahogy az lenni szokott, hátul nem koncentráltunk eléggé és egy szerencsés összjáték után Krizbai nagy erővel a kapuba lőtte a labdát, amivel a vendégek szereztek vezetést. Ezúttal a gól után nem illetődtünk meg, mint ahogy szoktunk, hanem támadásban maradtunk, ami meg is hozta gyümölcsét, a félidő közepén sikerült Öreglaki Norbertnek egyenlítenie. Sajnos a gól után túlságosan megnyugodtunk, így ismét nem koncentráltunk hátul eléggé és egy keresztbe lőtt labdára Simon Zsolt jó ütemben érkezett, megint vezetést szerezve az üllői csapatnak. Szerencsére ezúttal Munkácsi Richárd révén hamar sikerült egyenlíteni.

A második játékrészben Öreglaki Norbert megszerezte második gólját is, és ezzel először a vezettünk a mérkőzés során.7 perccel a vége előtt az ellenfél lehozta a kapusát, amiből mi jöttünk ki jobban, mivel Csernai Gábor egy labdaszerzés után a félpályáról betalált. Ezzel viszont még koránt sem volt vége a mérkőzésnek, ugyanis egy szépen végigjáratott támadás után a Cső is szerzett egy gólt, és így megint csak 1 volt a különbség, nem érezhettük magunkat biztonságban. Ám ekkor érkezett Gremsperger Gábor aki egy nagy védés után a labdát az ellenfél hálójába ívelte, így biztosítva a 2 gólos különbséget. És ha egy üzlet beindul. Goba ugyanis nem állt meg egynél, rúgott még egy egész pályás gólt, és így a házi góllövő listán holtversenyben Csernai Gáborral vezet, ami igen nagy szó egy kapustól. Fél perccel a meccs vége előtt még sikerült az ellenfélnek szépíteni, így a vége 6-4 lett.

Csernai Gábor: A legfontosabb az volt, hogy megszerezzük az első győzelmünket és ez sikerült. A csapatunk erejét mutatja, hogy kétszer is vissza jöttünk vesztett állásból és fordítani tudtunk. Remélem ez a győzelem lendületbe hoz minket és hármasával szerezzük majd a pontokat.

MAFC BME DA: Gremsperger, Csernai, Öreglaki, Sivák, Fazekas; Cserék: Rajnay, Kertész, Munkácsi, Andorka, Szabó Z., Nagy Cs., Papp

Üllő: Laucsek, Simon Á., Magyar, Simon Zs., Krizbai; Cserék: Póta, Szalay, Mezőfalvi, Takács, Mészáros, Klacsák, Wimmer

Góllövők: Öreglaki (11., 30.); Munkácsi (16.); Csernai (35.); Gremsperger (37.,38.); illetve Krizbai (3.); Simon Zs.(13.); Magyar (36., 40.)