Mérkőzés beszámolója


2012-09-10 19:30 (3. forduló)
Gödöllői Bikák MAFC BME Docler Akadémia 3 - 3

Gödöllői Bikák 3-3 (1-1) MAFC BME Docler Akadémia

A mérkőzés igen érdekes körülmények között kezdődött, hiszen a hazai csapatnak nem volt hadra fogható kapusa, így ezt a szerepet egy mezőnyjátékos, Simonyi Gábor vállalta magára. Talán pont ez zavarta meg a játékosainkat, mert a helyzeteknél rendre rossz megoldást választottak, így naggyá téve a vészkapus érdemeit. 

Az összecsapás mezőnyben kiegyenlítetten kezdődött, itt is, ott is akadtak helyzetek,bár a nagyobb ziccerek inkább a hazai kapu előtt adódtak. Mégis egy rossz felszabadítást követően, Biczi a Gödöllőnek szerzett vezetést egy távoli bombagóllal a 6. percben. A bekapott gól kicsit megfogta a csapatunkat, nem tudtunk olyan könnyedén helyzetbe kerülni, amikor pedig sikerült, akkor hibáztunk. A félidő második felében kezdtünk újra felpörögni, meg is lett az eredménye, egy keresztbe lőtt labdára érkezett jól Fazeka Bálint és közelről a kapuba passzolt. Az első játékrészben az eredmény már nem változott.

A második pedig ott folytatódott ahol az első abbamaradt, többnyire kiegyenlített mezőnyjáték, de a nagyobb helyzetek továbbra is előttünk adódtak. Azután ahogy az első félidőben történt, egy védelmi figyelmetlenségből adódóan nem tudtuk felszabadítani a kapunkat, a hazaiak ezt kihasználták, így a 28. percben ismét náluk volt az előny.  Az idő előrehaladtával kezdtünk egyre jobban felülkerekedni az ellenfélen, ez abban is látszódott, hogy egyre többet szabálytalankodtak ellenünk, aminek az eredménye egy 10 méteres büntető lett. Rajnay Gábor be is lőtte, ezzel megszerezve első gólját a mezünkben. A hajrára tehát döntetlennel fordulhattak a csapatok. Fiaink az egyenlítést követően fellelkesülten mentek előre a győzelemért, talán túlságosan is megfeledkezve a védekezésről, amiből sajnos rosszul jöttünk ki, mert egy kontránál kitámadva labdát veszítettünk és az ellentámadásból újra betaláltak a vendéglátók. Ekkor valamivel több, mint 2 perc volt vissza a mérkőzésből. ennek megfelelően megpróbálkoztunk a vészkapus játékkal,de a szerencsével hadilábon álltunk, így minden kifele pattant a kapusról vagy a védőkről. De amennyire az eddigi meccseinken nem volt szerencsénk illetve több mint 39 percig ezen a találkozón sem, végül csak mellénk állt Fortuna és meghálálta a harci szellemünket. 6 másodperccel a lefújás előtt Kertész Gergő talán elkeseredésében, minden dühét beleadva lövésre szánta el magát, ami után az egyik védő lába között utat találva a rövid, alsó sarokban kötött ki. Ezzel kialakítva a 3-3-as végeredményt, amivel megszereztük első idegenbeli pontunkat az idei pontvadászatban.

Csernai Gábor: Egy jó iramú és magas színvonalú futsal mérkőzésen szereztünk egy nagyon fontos pontot. A mérkőzés képe alapján teljesen reális eredmény született. Kisebb hiányérzetem azért van, de amíg nem javítunk a helyzet kihasználásunkon addig ez mindig meglesz.

Gödöllő: Simonyi, Ughy, André, Jenei, Veres; Cserék: Frank, Kulik, baranyai, Lovrencsics, Fehér, nagy, Biczi

 

MAFC BME DA:Varró, Csernai, Öreglaki, Sivák, Fazekas; Cserék: Gremsperger, Máthé, Rajnay, kertész, Andorka, Munkácsi, Szabó Z.

 

Góllövők: Biczi (5.); Jenei (28.); Nagy (37.); illetve Fazekas (14.); Rajnay (36.); 
Szabó Z. (39.)