Mérkőzés beszámolója


2012-02-13 20:30 (16. forduló)
MAFC BME Docler Akadémia Colorspectrum Aramis 1 - 1

MAFC BME Docler Akadémia – Colorspectrum Aramis  1-1

 

BME:

Haffner György, Fritz Attila, Csernai Gábor, Máthé András, Kertész Gergő, Gál György, Munkácsi Richárd, Poncok Csaba, Baki Balázs, Andorka Kristóf, Dr. Varró Dániel, Totika Béla

 

Góllövők:

Csernai, ill. Roni

 

A múlt heti tragikus vereségünk után a bajnokság 16. fordulójában a negyedik helyen álló, több válogatott játékossal felálló, és az aktuális szövetségi kapitányt is játékos-edzőként a soraiban tudó Colorspectrum Aramis csapatát láttuk vendégül. A szezon első felében a két csapat találkozóján döntetlen született, annak ellenére, hogy vezettünk két góllal is.

Jól kezdtük a meccset, már az első támadásunkból megszereztük a vezetést, miután kipasszolgattuk a vendégek védelmét. A bekapott gól után az Aramis mindent megtett az egyenlítésért, enyhe mezőnyfölényt tudott kiharcolni, de ez teljesen meddőnek bizonyult. Bár a labdát a vendégek birtokolták többet, a veszélyes kontráink által kb. ugyan annyi helyzet alakult ki mindkét csapat kapuja előtt. A gólhelyzetekkel tarkított félidőben végül nem sokkal a lefújás előtt, egy lefordulás utáni lövésből sikerült a vendégeknek az egyenlítés. Az Aramis begyűjtötte a hatodik szabálytalanságát, így lőhettünk egy kisbüntetőt, de sajnos nem sikerült értékesíteni, így 1-1 maradt a félidei állás.

A második félidőre a győzelem kiharcolásának az érdekében mindkét csapat felpörgette a játékát, így egy nagyon jó iramú lendületes mérkőzés alakult ki. Bár ebben a játékrészben is egy kicsit többet volt az Aramisnál a labda, de a több és a veszélyesebb helyzet előttünk adódott. A játékvezetők dolgát a nagy iram miatti rohanós játék, és a vendég kispad folyamatos – nem feltétlenül korrekt – reklamálása egyaránt nehezítette. A csapatok előtt több nagy helyzet alakult ki, de mindkét oldalon remek volt a kapusteljesítmény. Az Aramis egy sípszó utáni gólt szerzett, ami természetesen nem volt érvényes. A meccs hajrájában egy játékosunkat ziccerben, a kapussal szemben szabálytalanul állították meg, de a sípszó, így a kiállítás is elmaradt. A nagy iramú, izgalmas mérkőzés második félidejében nem született gól, 1-1-es végeredménnyel zárult a találkozó, pedig a játék képe alapján nyerhettünk volna.