Mérkőzés beszámolója


2012-02-06 20:00 (15. forduló)
Gödöllői Bikák MAFC BME Docler Akadémia 9 - 8

Gödöllői Bikák – MAFC BME Docler Akadémia 9-8

BME:

Dr. Varró Dániel, Fritz Attila, Csernai Gábor, Máthé András, Kertész Gergő, Sipos Adrián, Gál József, Poncok Csaba, Totika Béla, Munkácsi Richárd, Baki Balázs

 

Góllövők:

4:11` JENEI OTTÓ, 24:37` UGHY MÁRK, 28:56` VIDÁK BALÁZS, 32:08` NAGY ROLAND, 33:53` SIMONYI GÁBOR, 37:32` SCHRANCZ BALÁZS, 38:45` NAGY ROLAND, 39:47` FRITZ ATTILA(öngól), 39:57` SCHRANCZ BALÁZS ill. 1:48` MÁTHÉ ANDRÁS, 3:30` KERTÉSZ GERGŐ, 10:24` FRITZ ATTILA, 16:22` KERTÉSZ GERGŐ, 16:59` CSERNAI GÁBOR LÁSZLÓ, 21:07` KERTÉSZ GERGŐ, 31:55` MÁTHÉ ANDRÁS, 39:42` GÁL JÓZSEF

 

            A bajnokság aktuális fordulójában Gödöllőre látogattunk, egy rutinos játékosokkal felálló, jó formában lévő, hosszú győzelmi sorozatot maga mögött tudó, előkelő helyen álló csapathoz. Bár csapatunknak már csak matematikai esélye maradt a felsőházba kerülésre, mégis győzni akart a meccsen, mint mindegyiken.

            Az egyetemi sportcsarnokba kilátogatók egy izgalmas, jó iramú mérkőzést láthattak. A meccs nekünk jól indult, gyorsan lőttünk két gólt, amikkel elhúztunk, bár ellenfelünk még az első öt percben tudott szépíteni. A gödöllőiek nem tudtak mit kezdeni a fegyelmezett védekezésünkkel, és a gyors támadásainkkal, csak néhány kihagyott helyzetet, és kétségbeesett szabálytalanságokat tudtak felmutatni az első félidőben. Mi folyamatosan jól játszottunk, így nem is csoda, hogy négygólos előnnyel, 5-1-el vonulhattunk az öltözőbe az első félidő után.

            A félidő után mi kicsit visszább álltunk, hogy többet tudjunk kontrázni, de így sem nagyon változott a játék képe. A játékbeli fölényünknek és egy gólváltásnak köszönhetően kétszer is ötgólos előnyhöz jutottunk, vezettünk 6-1-re, és 7-2-re is. Már tíz perc sem volt hátra mikor a Gödöllő átállt vészkapusos játékra, hogy így próbáljon felzárkózni ránk. Sajnos ez túl jól sikerült nekik. Mi teljesen összezavarodtunk, elvesztettük a fonalat, és csak néhány másodpercig tudtuk birtokolni a labdát, még ellenfelünk az eredményességén felbuzdulva vérszemet kapott, és mindent megtett az egyenlítésért. Az összezavarodottságunknak köszönhetően kb. 1 perccel a lefújás előtt a gödöllőiek is belőtték a hetedik góljukat, sikerült egalizálniuk. Mondhatjuk, hogy szerencsénk volt, hiszen hosszú kihagyás után sikerült 18 másodperccel a meccs vége előtt beszenvednünk egy gólt nekünk is, így újra átvettük a vezetést (8-7 ide). Ami ezután következett az valószínűleg fiatal csapatunk legrosszabb 18 másodperce. A hátralévő nem túl sok időben 2 gólt is kaptunk, így hiába az egész meccses küzdelem, kikaptunk 9-8-ra.