Mérkőzés beszámolója


2012-01-30 20:30 (14. forduló)
MAFC BME Docler Akadémia Vasas 1988 Déli Futsal 3 - 5

MAFC BME Docler Akadémia – Vasas FC  3-5

 

BME:

Dr. Varró Dániel, Fritz Attila, Munkácsi Richárd, Csernai Gábor, Máthé András, Sipos Adrián, Gál József, Poncok Csaba, Szabó Zoltán, Totika Béla, Kertész Gergő, Haffner György

 

                Az NB1-es bajnokság aktuális fordulójában a szezont kimagaslóan kezdő, ám azóta visszaeső, és már több forduló óta nyeretlen Vasas FC csapatát láttuk vendégül. A meccs mindkét csapatnak nagyon fontos volt, hiszen nekünk minden pontra szükségünk van, hogy bekerüljünk a rájátszást érő felsőházba, ellenfelünknek pedig azért kell küzdenie, hogy nehogy kikerüljön onnan.

A mérkőzést a szokottól eltérően kezdtük, hiszen a szokásos bekapott gól helyett, nekünk sikerült előnyhöz jutni a mérkőzés elején. A félidőben mindkét csapatnál a fegyelmezet, taktikus, a hangsúlyt a biztonságra helyező játék volt a jellemző. A Vasas többet birtokolta a labdát és több kisebb helyzet is adódott előttük, de mi is rendre veszélyes kontrákat tudtunk vezetni. A játékrész hajrájára begyűjtöttük a 6 csapathibánkat, ezért ellenfelünk 10 méteres kisbüntetőt lőhetett, de a kapusunknak sikerült hárítani a próbálkozást. Sajnos a vendégek erőfeszítéseinek meglett az eredménye, és nem sokkal a félidő vége előtt egy átlövés-góllal sikerült egalizálniuk, ezért döntetlen állással vonulhattak a csapatok a félidőre.

                A meccs második fele nem kezdődött túl jól nekünk, hiszen hamar gólt kaptunk, hátrányba kerültünk. A bekapott gól nem fogott meg minket, és át tudtuk venni a játék irányítását. A Vasas csapata csak pillanatokra tudta birtokolni a labdát, folyamatos védekezésre kényszerült, így nem is csoda, hogy a félidő derekára kiegyenlítettünk. Az egyenlítésünk után a játék képe nem változott, de a vendégek mégis tudtak két perc alatt két gólt lőni, így 5 perccel az egyenlítésünk 2 gólos hátrányban voltunk. A meccs végre lehoztuk a kapust. Az 5 mezőnyjátékossal teljesen beszorítottuk az ellenfelünket, de több ziccer kihagyása mellett csak egy gólt sikerült lőnünk, ráadásul a dudaszó pillanatában a Vasas kapusa betalált az üres kapunkba, így a számunkra nem kedvező 3-5-ös végeredménnyel zárult a találkozó.

                Egy létfontosságú meccsen buktunk 3 pontot annak ellenére, hogy jobb teljesítményt nyújtottunk az ellenfelünknél. Sajnálhatjuk az elszalasztott lehetőséget, de bízunk a jobb folytatásban.