Mérkőzés beszámolója


2012-01-16 19:30 (13. forduló)
Üllő FC Cső-Montage MAFC BME Docler Akadémia 3 - 1

Üllő FC Cső-Montage – MAFC BME Docler Akadémia  3 – 1

 

BME:

DR.VARRÓ DÁNIEL, FRITZ ATTILA, PALÁSTHY ISTVÁN, SZABÓ ZOLTÁN, KERTÉSZ GERGŐ

ANDORKA KRISTÓF, GÁL JÓZSEF, SIPOS ADRIÁN, TOTIKA BÉLA, PONCOK CSABA, MUNKÁCSI RICHÁRD, CSERNAI GÁBOR

 

Gólszerzők:

12` TAKÁCS MÁRTON, 22` MAGYAR TAMÁS, 34` MEZŐFALVI LÓRÁND ill. 36` MUNKÁCSI RICHÁRD

 

            A szezon második felének második fordulójában a tabellán egy hellyel, és egy ponttal mögöttünk álló Üllő FC Cső-Montage csapatához látogattunk egy igazi „6 pontos mérkőzésre”. Mindkét csapatnak létszükség volt a győzelem, hiszen a vesztes pontszámban egyre távolabb kerül a rájátszást jelentő 8. helytől.

            Talán a tét miatt mindkét csapat elég passzívan, sok hibával játszott. Egyetlen pozitívum, hogy végre nem kaptunk gólt rögtön a meccs elején. A játékrész javában lagymatag mezőnyjátékot láthattak a mérkőzésre kilátogatók. Előre-játékban egyik csapat sem tudott megfelelően működni, a kapuk nem igazán voltak veszélyben. A félidő felénél sorozatban elkövetett több védekezési hibánkat ki tudta használni ellenfelünk, így megszerezte a vezetést is. A gól nem kavarta fel az állóvizet, megmaradt a játék óvatos, tapogatózó jellege. Az első félidő végén lőhettünk egy 10 méterest, de sajnos nem sikerült élnünk a lehetőséggel, így hátránnyal vonulhattunk a pihenőre.

            A második félidőre egy picit aktívabb lett a játék, de még így sem lehetett lendületesnek, izgalmasnak nevezni. Sajnos gyorsan, 2 perccel a kezdés után kaptunk egy nagyon szerencsétlen gólt. Egy gyenge lövés megpattant az egyik védőnkön, és a labda így bepattant a kapunkba. Hiába küzdöttünk, mégsem sikerült a Cső kapujára veszélyesen játszanunk, ebben a félidőben is a meddő mezőnyjáték dominált. A játékrész hajrájára megkaptuk kontrából a 3. gólunkat egy kontra után. Ezután lehoztuk a kapusunkat, hogy így próbáljunk visszajönni a mérkőzésbe, de a hátralévő idő rövidsége miatt sajnos csak egy gólt sikerült lőnünk, így 3 – 1-re elvesztettük a mérkőzést.

            Sajnálhatjuk, hogy csapatunk mélyen tudása alatt teljesített, és így megérdemelt vereséget szenvedtünk egy egyébként nyerhető mérkőzésen. Vereségünkkel hátracsúsztunk a tabella 10. helyére, és 7 pont hátrányban vagyunk a rájátszást érő 8. helyezéstől.